2014. október 13., hétfő

Odadobtátok a Fővárost, balfaszok

Bokros 36%-os eredménye még az agyhiányosoknak is bebizonyította: kezdetektől Őt kellett volna támogatni. Ha augusztustól Ő a közös demokrata jelölt, még Fodor meg Schiffer Narancsbérencek kavarása ellenére is a miénk lenne ma Budapest.




Az Ország Gyűlése Mozgalom (OGYM) a Kossuth téri élő, nonstop tapasztalatai alapján folyamatosan jelezte: csak Bokrosnak van esélye Tarlós ellen. Ez ez utolsó pillanat után kettővel végül bederengett Gyurcsánynak, Szigetvárinak, meg Kunhalminak is, így valóban Ő lett a közös jelölt, két héttel a választás előtt. Mikor a Nézőpont Intézet jelezte ugyanazt, amit mi a Kossuth térről, hogy Bokros vezet önmaga jogán az ellenzéki jelöltek között, hiába Falus mögött a hárompárti támogatás, akkor le lett söpörve, mert Fideszcég, az OGYM, jómagam meg nettó Fideszbérencezve. A Nézőpont Intézet valóban Fideszcég, ezt tudjuk, de mégiscsak mind áprilisban, mind májusban, mind most Ők mérték a legpontosabban a végül bekövetkező valóságot. Én meg már hozzászoktam, hogy amikor előrejelzek, akkor a sok csökött önjelölt vátesz elmond mindennek, hogy aztán mély kussba süllyedjenek, mikor megint igazam lesz. És megint igazam lett, de mostmár nemcsak nekem, hanem az OGYM-nek, mint szervezetnek is, mert Bokros saját pártja, a MoMa után mi voltunk az egyetlenek, akik teljes erővel beleálltunk az Ő támogatásába és kampányolásába. Mondhatni: itt mindenki mást lehet az eredmények ismeretében Fideszbérencezni, sokakat okkal, de pont az OGYM-et nem. Ezek a TÉNYEK, tessenek visszaolvasni, és visszanyelni az epét, kösz.


Az agyhiányosoknak ennyit, most a pontagyúaknak mondom, mint némileg felfogóképesebbeknek: Budapesten még soha ilyen kevesen nem mentek el szavazni. És akkor tessenek kicsit az adatsorok mögé nézni, és rájönni, hogy a szocialista szavazók egy részét sikerült Tóbiás Pártelnöknek otthontartani. Ügyi vagy Józsikám, mehetsz a Narancskasszához, ott össze fogsz futni a Zöldnarancs Schifferrel, aki azért a szavazói jelentős részét hálistennek elvesztette, meg a Kéknarancs Fodorral, akinek meg nem is voltak, és most se lettek ilyenjei. De haladjunk is tovább, ugyanis ezeket a cikkeket ezekről az álcázott Narancsügynökökről már megírtam, koncentráljunk arra, hogyan tudunk akkor most innen fölállni, hogy kirúgjuk végül Orbán alól az újra megerősített trónját. Nagy szerencsénkre most már több választás belátható időn belül nem lesz, így nem kell a hemzsegő megélhetésiek egzisztenciája miatt ellenzékinek mondott pártjainknak újabb elvtelen alkukat kötni. Egy éven keresztül ment itt a különböző pozíciók adásvétele, a boltolás, gyakorlatice minden stratégia nélkül. Még egy ilyen választás a közeljövőben és nem marad szavazónk, mert ettől az egész mocsárpolitikától a jobb érzésű demokraták már minden lavórt telehánytak.


De nincs most jóideig választás, tán épp Bokros a várhatóhoz képest átütően sikeres szereplése felnyitja pár Pártvezér szemét, hogy ideje morális és elvszerű politikába kezdeni. Mert az per pillanat szerencse, hogy több választás már ebben az évben, meg a következőben nem lesz, de azt viszont már ki kell vívnunk, hogy azért mikorra készen állunk rá, legyenek majd választások, legkésőbb 2018-ban, vagy ha ügyesek vagyunk, akkor 2017-ben. Korábbi időpont irreális, hinni lehet benne, de inkább higgyünk mostantól a józan eszünknek, meg a valóságnak, mert Bokros példája megmutatta, hogy azzal juthatunk el csak bárhová. A leglényegesebb tapasztalata a tegnapi választásnak annyi: személyeink vannak, pártjaink meg nincsenek. Ahol hiteles embereket tudtunk fölmutatni, ott jó eredményeket értünk el, ahol meg csak a pártjaink voltak, de nem volt Valaki, aki mögé felsorakoztak, ott meg agyonvertek minket. Most mondom, mit kéne tenni józan ésszel, aztán eljön majd az idő, mikor ezt is mindenki belátja, remélem kivételesen már nem utólag. A hiteles és választáson jó eredményeket elért demokratákat össze kéne gyűjteni, leültetni egy asztalhoz, aztán megállapodni egy új minimálprogramban, meg egy új szervezet létrehozásában.


Tegnaptól a Budapesten megkapott több mint 200 ezer szavazójával Bokros Lajos az ellenzék legerősebb embere, és akinek kétségei vannak még mindig, az számoljon: volt egy 14%-os Bokrosunk meg egy 11%-os Falusunk, meg egy 7%-os Magyar Györgyünk, ez összesen 32%. Na ehhez képest lett 36%, ami azt jelenti, hogy nemcsak a visszalépett Falus és Magyar - utólag is tisztelet Nekik ezért - szavazótábora fogadta el Bokrost könnyen, hanem még újabb 4%-ot sikerült hozzágyűjteni. Most a Medián annak idején már szétszedett 5%-os Bokros mérésébe ne menjünk bele: megírtam már akkor, hogy nettó hazugság és manipuláció, komoly ember onnantól csak a vécében használja Hann Endre cégének szellemi termékét. Szóval van Bokrosunk, Falusunk, Magyarunk, Tóthjózsink, Botkánk, Pásztor Albertünk, Karácsony Gergelyünk - nem sorolom föl a jó eredményt elért Valakiket, csak a leghíresebbeket -, meg van pár észretért pártfőnökünk: Gyurcsány, Szigetvári, Kunhalmi. Na, Srácok, Nektek kéne most egy hosszú hétvégére összeülni valahol, aztán egy demokrácia-helyreállítási minimálprogrammal, meg egy új Párttal, amit Ti alapítotok, és nem vesztek föl senkit automatikusan, haveri alapon, sőt, szóval Nektek kéne nekiindulni, mert itt már rajtatok kívül másnak hitele nincsen. A pártjaitoknak se, bocs. Persze tudom, hogy ezt most még nem fogjátok megtenni, de azért szóltam jóelőre, hogy tudjátok: úgysem lesz más út. Jómagam és az OGYM pedig minden eszközt használni fogunk, hogy ezt a nehéz döntést számotokra elősegítsük, vagy ha kell, Bokros közös jelöltté tételéhez hasonlóan: kikényszerítsük.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


36 megjegyzés:

  1. Igen, igazad van. örülök, hogy így írtad ma már, hogy "az ellenzékinek mondott pártjaink." Egy ideje minden hszm-ben így írtam,-az ún baloldali, az ún demokratikus pártok- azok igen úgynevezettek. Nem tudtam aludni, s Bartus László írását olvastam a választási eredményekkel kapcsolatban.Nincs mit szépíteni. Sokan pontosan az úgynevezettek miatt nem mentek el. Nem azért, mert birkák, (olyanok is vannak persze) hanem mert megélhetésinek tartják őket, voltak már hatalmon, nem akarják mégegyszer őket. Nem tesznek különbséget köztük, ez vhol baj, de nem kéne mégsem megdöbbennünk rajta. Egy vadiúj párt kéne, ami mozgalomból fejlődne ki. A mi hülye törvényeink szerint majd azzá kell válni, de erre bőven lenne idő. A mozgalom már meg van, ugye, Te is így gondolod? (Végülis a párt adott, csak tovább kell támogatnunk. :) ) Tudod, örülök is meg nem is. Ajkán a szocik győztek, ez jó, a testületben is többségben lesznek. 2. a fidesz, a jobbik csupán 3. Aminek nem örülök, a DK-ból senki sem került be a testületbe. Tudtam előre, mégis reménykedtem titkon. Nem volt összefogás. A létrejöttének hiánya viszont...Mennyi mindent elértünk volna, ha együtt...Most már "eső után..." Örülök Bokros sikerének, ami az OGYM-é is! (zömmel) Annak meg külön, hogy 6%-ot tévedtem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt legfelül is megosztom, hátha így többen olvassák:
      Ja, Bartus nagyon kemény, nagyon markáns irányvonalat képvisel.
      Viszont nem lehet egyszerre az egész ellenzéket meneszteni.
      Mint az úri szabó, hozott anyagból kell dolgozni.
      Azaz, mint Tuareg javasolta, "A hiteles és választáson jó eredményeket elért demokratákat össze kéne gyűjteni, leültetni egy asztalhoz, aztán megállapodni egy új minimálprogramban, meg egy új szervezet létrehozásában..."
      Bartus is ilyesmit szorgalmaz: "Igazi demokratikus ellenzéknek egyetlen követelése lehet: az egész ország. Az egész országban helyre kell állítani az alkotmányos rendet, a jogállamot és az egyenlőséget, és akkor lehet demokratikus és szabad választásokat tartani..." (Ez a 'Nyerhet-e Bokros'...-ból való)
      A még korábbi cikkéből - "Csak Orbán meg ne bukjon" - meg már többször is megosztottam: "Ha nem akartok Orbán hazug elnyomó rendszerében nyögni, akkor ezektől vonjátok meg a bizalmat, ezeket kergessétek el, ezeken kívül és ezek ellenében szervezzetek magatoknak pártokat, mozgalmakat, baráti köröket, és amire ezek azt mondják, hogy nem jó, akkor azt csináljátok. Vegyétek kezetekbe a sorsotokat, ne bízzátok magatokat ezekre. Induljon népi mozgalom, ne ezekre figyeljetek, hanem az emberekre, akikkel ezek nem törődnek. Ne törődjetek a véleményükkel és a hőzöngésükkel, ne dőljetek be hamis tekintélyüknek. Ha legjobban szidnak benneteket, amikor a leginkább sápítoznak, akkor tudjátok, hogy jó úton jártok...."

      Törlés
  2. Ez azÖnkormányzti választás is,minta Parlamenti képvíselő választás nem a Fidesz győzelme,hanem a balfasz ellenzék totális veresége.Azt nem mondom,hogy soha,de az ellenzéki párt tagja,de még szimpatinzása se leszek a közeljövőben.Az ellenzék a szó szóros értelemben egymásra való szarkenéssel volt elfoglalva.Minden demokratikus párt ezzel felsorakozott a Fidesz tábor soraiba.Egy civil szervezet van aki igen oda tette magát az Orbán kormány megbuktatásához,ez az Ország Gyűlése Mozgalom.Csakhogy ezek a kishítű nyavajás demokrata ellenzéki pártok le se szarták,mert azt hítték,hogy ők a frankok.Na ti nyavajás ellenzéki pártok ez lett a vége.Egy igazi demokrata volt az ellenzék berkein belül,azt úgy hívják Bokros Lajos.Csakhogy ti ellenzéki nyavajások ahelyet,hogy felismertétek volna,hogy változást Boros nélkül nem lesz változás,ahelyett bele döngöltétek a főldbe.Gratulálok a demokratikus ellenzéknek ehez a cselekedetéhez.Ti demokratikus ellenzék csak ezt tudjátok,azt úgy hívják,hogy szarkeverés.A MAGYAR NÉP többé nem fog hinni nektek kedves ellenzéki pártok!!!a MAGYAR NÉP megfogja találni a helyét a civilek soraiban.Van egy igen nagy civil Mozgalom,amelynek neve ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM.Ez Mozgalmunk meg fogja buktatni az Obán fasiszta,diktatorikus rezsimet.Ha Te illetve ha Ti is ezt akarjátok álljatok a sorainkba,hogy segitsetek eltakaritani az Orbán rezismet,amelyre a demokratikus ellenzéki pártok mentálisan és fizikailag is képtelenek.HAJRÁ MAGYARORSZÁG. HAJRÁ CIVIL ORSZÁG GYŰLÉSE MOZGALOM.

    VálaszTörlés
  3. Nagyot szólt megint, hogy csak a fideszes önkormányzatok kapnak támogatást! Beszopták, mint ahogy a nyugdíjat is anno... Most majd örvendezhetnek.... Gratula nekik az egységhez!!!
    Még olyan is hitt ebben, akiről sosem feltételeztem volna, hogy egy szavukat is elhiszi.... Most lehet gyertyát gyújtani, erre az országra...

    VálaszTörlés
  4. Igen, új gyűjtőpárt kell, ha tetszik, ha nem Bokros vezetésével. S az sem gond, ha ezen párt tagjai csak más pártok és mozgalmak lesznek, nem természetes személyek. A neve lehetne mondjuk Demokrata Únió. De ehhez persze gondos munkával le kell törni olyanok felfújt ambícióit mint pld. (Sebaj) Tóbiás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ebbe a társaságba nem venném bele Gyurcsányt. Tudom hogy sokan vannak a támogatói de ugyanannyian vannak akik el is utasítják. Abban is biztos vagyok, hogy ha létre jönne egy gyüjtő párt ő mindenáron vezető szerepre törekedne (ilyen a személyisége) és azzal szétverné az egészet.Ugyanakkor az is biztos, hogy ha megmaradna a DK is külön, akkor megint nem lenne elég az erő a fiddesz leváltásához.Nagyon nehéz ez.

      Törlés
    2. Úgy tűnik, ha mást nem is, de Bokrost le tudná nyelni "főnökének" Gyurcsány. Sokszor elismerte már, hogy BL olyanokat tud amiket ő egyáltalán nem.

      Törlés
    3. Csak jutnánk már el odáig, hogy ezek az emberek tényleg leülnek egy asztalhoz azon a bizonyos "hosszú hétvégén"...!
      Akkor és ott majd elválik, ki képes a többiekkel kompromisszumot kötni az ország érdekében.

      Törlés
  5. No comment! El lehet mondani: ennyit értek.............

    VálaszTörlés
  6. Ha eddig még nem lett volna világos a választók elutasították a baloldali-liberális ellenzéket. Felesleges 2018-ra készülődni, mert ezekkel a pártokkal, ezekkel a politikusokkal sohasem lehet az Orbán rezsimet leváltani. A döntés a hallgatag és távol maradó többség kezében van. Ők nem akarják sem a jelenlegi kormányt, sem annak ellenzékét hatalomban látni. A kérdés már csak annyi, hogy mikor lépnek át a passzív elutasításból aktív politizálásba, hogy megteremtve saját pártjaikat elzavarják a jelenlegi “politikai elit”-nek mondott élősködő bandát, a kormányt, és az ellenzéket egyaránt.

    96 százalékos feldolgozottság mellett 43 százalék volt a részvételi arány. Másképp fogalmazva a választópolgárok 57 százaléka nem talált magának választható jelöltet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a baj az, hogy mivel eddig Magyarországon szinte kizárólag csak megélhetési politikusok vannak, az emberek (fiatalok) fejében az van, hogy ez egy jó kis zsíros állás ezért nem is adják a fejüket erre mások, csak akik erre hajtanak. Meglehet nézni a Fidesz fiataljait. Rogán, Szijjártó, Kocsis...sorolhatnám. Tiszta lappal indultak, nagy reményeket fúztünk hozzájuk, s aztán mi lett belőlük???

      Törlés
    2. Én abban bízom, hogy változik a világ, változnak az emberek. Ha így maradunk, Orbán is marad. Szerintem.

      Törlés
    3. Ferenc Bogár Egyetértek. Máshol is leírtam. Nem birka a nép, hanem nem talált alternatívát. Nem kellett az ún. baloldali ellenzék. Egyik sem. Voltak már hatalmon, nem teljesítették, amit elvártak tőlük. Ítéletet mondtak. Nem kellenek többé. Ahol ún.balos pmester lett, nem a pártnak, a személynek szólt a munkája elismeréseként.Nem az "összefogást" dicséri. Itt van pl. Ajka. Összefogás nélkül győzött a régi-új polgármester, ráadásul többsége van a testületben! A 4. ciklust kezdi.Az ajkaiak többségét nem érdekli, nem veszi be Orbán fenyegetését, hogy ha nem jobbra szavaznak, nem lesz pénz. (Eddig sem odatették a voksukat, és mégis szépült a város. Szeged... stb uez.) Lehet nekem ugrani a véleményemért, akkor sem fogom megváltoztatni. Legfeljebb kiszállok, és csendes szemlélő leszek.Igaza van PuPunak, Gábornak, Bartusnak FeryBlognak...és lehet még sorolni.

      Törlés
  7. A politikusok által viselt párt logók és mezek eddig sem jelentettek számomra semmit, legfeljebb nem irritáltak ha a viselő személy tartós, egyenletes teljesítménye elismerhető volt. Én továbbra is Bokros Lajos tevékenységét fogom első sorban figyelni. Támogatom a munkáját ahogy tudom. Ő az aki az elvárásaimnak leginkább megfelel.
    Tuareg a fenti posztban ismét megad egy személyi listát azokról akik együtt kezdhetnének valami új és hatásos dolgot a diktatúra ellen. Remélem ennek sorsa nem lesz azonos a korábbi Ország Gyűlése Egyesületével (az ugyanis süket fülekre talált).
    Nem vagyok derűlátó mert a következő választás (ha lesz) még messze van, a látható akciózás addig is fárasztó lenne, a hatalom által adott apanázs meg kellemes megélhetést biztosít a politikából élők számára.
    A saját megélhetési forrás mellett politizálók (Bokrosék, Magyar, Gyurcsány.....ki még?)meg kevesen vannak.
    Nekik segíthet az OGYM. hát Hajrá!

    VálaszTörlés
  8. Tuareg! Mi a túrót kényszerítettél ki te agyhalott szélhámos. (mert pont ennyire tartalak, nem többre...) Egy sajnálkozó nevetést max....
    Arról nyekegj, hogy hogyan fogsz a megvezetett követőiddel elszámolni a saját kis túlélési bizniszeddel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan hagyjad. Magányos bolond, senkinek sem árt.

      Törlés
    2. ..fostok mi? Ha két hét alatt ennyire felszívta magát.. Gratulálok a helyi DK-nak. Szép munka volt. Mindenki a helyére kerül. Egszer.. :D

      Törlés
    3. Bizony.Pl. SZG szíve csücske Simon Gyuri a testületbe :D

      Törlés
  9. Egy kis statisztika:

    ........Választó . Szavazáson .... Részvételi . Baloldali jelölt . FIDESZ-es jelölt
    ........-polgárok . megjelentek ........ arány .... szavazatainak . szavazatainak
    ........ száma ...... száma ................................ száma ............. száma

    2002 . 1 432 600 . 754 700 .......... 52,68% ....... 348 534 .......... 267 563
    2006 . 1 403 400 . 784 400 .......... 55,89% ....... 362 289 .......... 349 412
    2010 . 1 404 310 . 612 081 .......... 43,59% ....... 177 783 .......... 321 908
    2014 . 1 402 371 . 604 591  .......... 43,11% ....... 213 550 .......... 290 675

    Azaz 2010-hez képest nem sok változott. Tarlós vesztett 30 ezer szavazatot, Bokros ennél egy kicsivel többet nyert, 36 ezret. Az egykoron baloldali-liberális szavazók jelentőse része meg most is otthon maradt! Hogy ez Tóbiásnak vagy valaki/valami másnak köszönhető, nem tudom.

    VálaszTörlés
  10. "96 százalékos feldolgozottság mellett 43 százalék volt a részvételi arány. Másképp fogalmazva a választópolgárok 57 százaléka nem talált magának választható jelöltet" Találatott volna. Ha gondolkodásképes lenne, ha fontosnak tartotta volna, ha időt szánt volna rá, ha nem merülne ki a politikai tevékenysége Gyurcsány és/vagy egyéb dem.ellenzéki politikus ócsárolásában. Ha felfogta volna a jelentőségét ennek a helyhatósági választásnak Budapesten (ami nem csak a hármas metro sorsa volt!!!) A többi csak duma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a legtöbben még ma sem fogják fel, hogy ez a választás a helyi vezető testületet választja meg. Nem érzi úgy a mindennapjaiban, hogy ez neki mit jelent (az országos politikával kapcsolatban is ez a baj). Éppen elég nagy bajban van ahhoz, hogy az ország és mások sorsa jusson az eszébe. A kisebb városok, települések képviselő testületeinek tagjai legtöbb esetben is csak bólogató Jánosok vagy olyan helyi vállalkozók, akik elsősorban a saját cégükre tekintenek járják ki a "megrendelést" és sok minden mást lesöpörnek az asztalról. Ebből van elege a népnek.... és belátható időn belül nem lát ebben változást... ezért inkább nem szavaz. Én is fontolóra veszem a jövőben a szavazás, nem szavazás tényét, ha ebben nem lesz változás...

      Törlés
    2. Ha valaki nem megy el szavazni, akkor mitől vár változást? Helyette senki nem szavazhat. Az csak kifogás, hogy nem volt kire szavazni. A szavazó lapon volt egy pár név. Legalábbis az enyémen volt.

      Törlés
  11. Tóbiásék már megkezdték az "önvizsgálatot":
    http://index.hu/belfold/2014/10/13/gyurcsany_visszaszorulasat_unnepli_az_mszp/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már időtlen idők óta ezt csinálják! Ha le tudnának szakadni végre a Fidesz-kormány pénzcsapjáról.... akkor sem biztos, hogy ezzel a névvel elérnek valaha is valamit, annyira lejáratták...Gyurcsányt is csak azért utálják, és mindent az ő nyakába akarnak varrni, mert nem értett egyet, és nem akart tovább asszisztálni az MSZP-s hazudozásokhoz, mutyikhoz... (és nem mellesleg a legjobb politikus ma aki tömegeket képes vonzani)... Az MSZP hibája ugyanaz, mint amiért a Fideszt utáljuk! Nem az országgal, hanem saját magukkal törődnek. És ők is meg akarják mondani mi nekünk a jó, anélkül, hogy megkérdeznének bennünket.

      Törlés
    2. rosszul látod, Katalin, Gyurcsány nem képes tömegeket vonzani. Sajnos megint egyszer elkúrta..... felesküdött a Tákolmányra, támogatta a rasszista Pásztort. Akkor lett volna esélye tömegeket vonzani, ha nem köt elvtelen kompromisszumokat. Az, hogy a jelenlegi szánalmas kínálatban ő a relatíve legjobb, az kevés.

      Törlés
  12. Ezt olvastátok már?
    Nagyon jó!

    http://nepszava.com/2014/10/uncategorized/bartus-laszlo-takarodjatok.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikcsó Olvastam. Keményen fogalmaz, de igazat kell adnom neki. Nem mindennel értek egyet az írásaiban, de úgy 90%-ban igen. Feljebb említettem.

      Törlés
    2. Én is pont így vagyok. A 90% viszont figyelemreméltó!

      Törlés
  13. Igen, nagyon, jó nagyon markáns.
    Viszont nem lehet egyszerre az egész ellenzéket meneszteni.
    Mint az úri szabó, hozott anyagból kell dolgozni.
    Azaz, mint Tuareg javasolta, "A hiteles és választáson jó eredményeket elért demokratákat össze kéne gyűjteni, leültetni egy asztalhoz, aztán megállapodni egy új minimálprogramban, meg egy új szervezet létrehozásában..."
    Bartus is ilyesmit szorgalmaz: "Igazi demokratikus ellenzéknek egyetlen követelése lehet: az egész ország. Az egész országban helyre kell állítani az alkotmányos rendet, a jogállamot és az egyenlőséget, és akkor lehet demokratikus és szabad választásokat tartani..." (Ez a 'Nyerhet-e Bokros'...-ból való)
    A még korábbi cikkéből meg már többször is megosztottam: "Ha nem akartok Orbán hazug elnyomó rendszerében nyögni, akkor ezektől vonjátok meg a bizalmat, ezeket kergessétek el, ezeken kívül és ezek ellenében szervezzetek magatoknak pártokat, mozgalmakat, baráti köröket, és amire ezek azt mondják, hogy nem jó, akkor azt csináljátok. Vegyétek kezetekbe a sorsotokat, ne bízzátok magatokat ezekre. Induljon népi mozgalom, ne ezekre figyeljetek, hanem az emberekre, akikkel ezek nem törődnek. Ne törődjetek a véleményükkel és a hőzöngésükkel, ne dőljetek be hamis tekintélyüknek. Ha legjobban szidnak benneteket, amikor a leginkább sápítoznak, akkor tudjátok, hogy jó úton jártok...."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem lehet az egész ellenzéket meneszteni..... úgy vagyunk ezzel, mint az éhezők a dögkútból kiásott disznóval: kicsit büdös, alle jó....

      Törlés
  14. T. Gábor!
    Ez már igen! Ez már majdnem forradalmi retorika.
    Ha a mondanivalója még kissé el is tér, de a hangulata az már majdnem az!

    Kérlek értesíts ha megindultok a "Téli Palota" ellen. Ott a helyem köztetek.

    VálaszTörlés
  15. Mikcso ! Olvasom Bartus Lászlót, tisztelem a véleményét, de az utóbi időben jócskán vannak fenntartásaim.
    Többször megfogalmazta, "diktatúrát választáson leváltani nem lehet", ebből fakadóan a választások bojkottja mellet agitál folyamatosan. Úgy, hogy közben a létezik egy közel 15-20 %-ot teljesitő jobbik s egy 5 %-ot elérni igyekvő lmp. akik ellenzékként vannak nyilvántartva s egy bojkottba soha nem fognak belemenni. Igy ha mégoly egységes lenne is a baloldal, egy szavazás bojkottálásával csak annyit érne el, hogy attól a minimális lehetőségtől is megfosztaná magát, amit a bábszinházzá süllyesztett országgyülés jelent. A demokratikus minimumot létrehozni kivánó erőket fidesz szekértolónak, kollaboránsnak nevezi...Nézete szerint pedig a bojkott hiján, váltásra csak erőszakos módon nyilna lehetőség, amitől a Mindenható mentsen meg bennünket. .
    A fidesz a 2002-ben, ill. 2006.-ban, mikor veszitett, több szavazatot kapott, mint a 2014.-es választások bármelyikén. Ebből egy dolog jön le kőkeményen. Hiteles, egységes, rászavazni érdemes demokratikus oldal durva ellenszélben is esélyes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. De csak akkor, ha újra lennének olyan választási szabályok, mint a Fidesz vereségei idején. Most egyre inkább úgy néz ki, hogy 2018-ban már olyan szabályok lesznek, mint a kádári időkben.

      Törlés
  16. attól tartok, hogy a fideszt majd csak a fidesz lesz képes legyőzni. hogy addig milyen stációkon kell az ország nyomorba süllyesztett népének keresztülmenni és hányan maradnak a végére, pillanatnyilag nem látni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsófia kedves, ez borzasztó, a kádári kor jön elő tényleg? Hányszor hallottuk akkor (maga lehet, hogy nem is élt még, vagy gyerek volt) az MSzMP-be belépőktől, hogy a pártot csak belülről lehet megváltoztatni. Ezért lépnek be.
      Szóval eljuthatunk megint odáig, hogy aki ma ellenzéki, holnapra legyen reformfideszes? Jaj, ráz a hideg...

      Törlés