2017. április 3., hétfő

A Jövő meg a Múlt

A CEU-tüntetések ügye messze túlmutat önmagán. Mondjuk úgy: elvált a szar a májtól. A Jövő a Múlttól.




Ennél látványosabban aligha sikerülne bemutatni, hogyan is avul el egyik percről a másikra valami, amiről sokan szeretnék azt hinni: van jövője. Nincs. Múltja van. És már CSAK az. Ugyanabban az ügyben hirdet Gyurcsány pártja tüntetést szombatra, egyetemista civilek meg vasárnapra. Itt bizony nehéz mellédumálni, mindenki eldönthette, kikkel tart. El is döntötte: az Ifjakkal. Tegnap tízezren voltunk, Gyurcsánynál meg szombaton harmincan. 333-szor annyian támogatták az egyetemistákat jelenlétükkel, mint Gyurcsányt.

Gyurcsányék

Véget ért a púderezés, a mesék a hatalmas létszámú, tömegben elvegyülő dékásról, akik nélkül nincs sokaság. Szombat óta tudjuk, hogy az a hatalmasnak hazudott zászlólengető Kékbrigád pont 30 főből áll. De tegyük föl, hogy ezek mind kimentek vasárnap is. Rendes tőlük, és akkor most vonjuk ki a 10 ezerből a 30-at. Jó, ugyanúgy marad a tízezer, mintha ott sem lettek volna. Aztán akkor erről ennyit. És ez most nem a netadó volt. Voltak sokan akkor is, akik elvi ügyért mentek utcára, de azért az is kiderült: a többség nem forradalmat akart, hanem csak megóvni a zsebét az újabb tarhálástól


Tegnap tisztán elvi ügyért mentek az utcára a fiatalok. Mi is voltunk persze, meg még sokan középkorúak, idősebbek, de az alapsokaság fiatalokból állt, nem belőlünk. És ez így van jól. A szellemi szabadság ügye képes volt tízezernyi embert utcára vinni. Átfogó elvi kérdésért ennyien még nem mentek utcára, mióta Orbán uralkodik. Ha ma Fideszék nem veszik az adást, és tervüknek megfelelően meghozzák a CEU-törvényt, lesz az még több is. És ezt a múltból ittragadt exkiszes Narancshordát csak a ma európai gondolkodású és értékvilágú ifjai tudják elhajtani.


Ha ez a tegnap látott erő képes magát egységes politikai akarattá kovácsolni a CEU-n túlmenő más közéleti ügyekben is, akkor meglesz a rendszerváltás. Sokak ostoba vinnyogását porráégetésig megcáfolva a Momentum, mint a fiatalok ereje, tegnap szervezetten vett részt a tüntetésen. Ők képesek lehetnek a felbuzduló politikai akaratot becsatornázni. Ez a feladatuk, ez a küldetésük. Fakóvá kopott, gerincét rég elvesztett ósdi figurákkal nem lehet Orbánt eltakarítani. Azokkal meg, akik tegnap tízezren utcán voltak, el lehet. Na, hát a mi dolgunk meg, kedves közép-, meg időskorúak, hogy az Új mellé álljunk, és a helyére rakjuk a Régit.

A történelem pöcegödrébe.


6 megjegyzés:

  1. Sokan voltunk, de még mindig nem elegen. Túl sokan néztek az út széléről, erkélyekről minket. Túl sokan várták otthon, hogy most lesz az igazi kormányűző, rendszerváltó tüntetés. Nem lett, még nem. Hajrá fiatalok, Tu hozzátok majd el a jövőt! Talán nem egy mos alakult párt, talán más szervezet, határozottabb, bátrabb, de a jövő itt kopogtat.

    VálaszTörlés
  2. Te is tudod-Orbánt csak egy "mégorbànabb" válthatja-valami "takonygerincű demokrata" nem-lasd a hálozatos Hahások ,Gurnai Zita fia stb csúfos leégését..
    :)
    Kozmopolitákra 28 évvel a Szadesz után mégegyszer nem gerjed a nagyar..
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Kozmopolitákra 28 évvel a Szadesz után mégegyszer nem gerjed a nagyar..
      :)"

      Pedig ez elkerülhetetlen lesz. Mert a technika fejlődik és száguld, mint a gyorsvonat, a magyar ökrös szekér meg csak egy darabig gondolja azt, hogy versenyezni tud vele, főleg úgy, hogy az ellenkező irányba indul néha...

      Úgyhogy Orbánt nem egy még "Orbánabb" fogja leváltani, hanem a TÖRTÉNELEM, a történelmi változásokat pedig mindig a fiatalok csinálták/csinálják.
      Írom mindezt középkorúként, és külföldről, tetejében Albániából belekotyogva...
      De legalább ennek az országnak a közelmúltbeli tapasztalataiból is meríthettem azt a tudást, hogy Tuareg eme posztjának minden szava igaz.
      Nem értek Tuareggel egyet mindenben, sőt!, majdnemhogy több mindenben nem értek egyet vele, mint amiben egyetértek.
      DE! Egy dologban EGÉSZEN BIZTOSAN EGYETÉRTEK VELE: Mindketten demokráciát akarunk, és nem a Csúti Tahó diktatúráját!!!
      (Még akkor is, ha én pl. nem élek Magyarországon.)
      Nagyon szeretnék már Tuareggel politikai kérdésekről vitatkozni, de egyelőre ez vágyálom, mivel Orbán nincsen még eltakarítva...
      Úgyhogy én azt kívánom mind Tuaregnek és magamnak, valamint az összes magyar embernek, hogy mielőbb szeretnék vitatkozni Tuareggel! :)

      Törlés
    2. Albánia...
      Tavaj télen a "forradalmuk" 25 évfordulójàn láttam utoljàra..
      Sali Berisha ,Gencz Pollo és még egy két barát társaságában..Diszvendégként.
      "..parti ..Enver..Jemigati kurdoher.."(ez albánul van)
      :)

      Törlés
  3. https://www.facebook.com/events/1860239794243464/

    VálaszTörlés