2016. október 5., szerda

Ligetvédők

Friss történet következik. Méltó Orbánisztán abszurditásához. Bár ezúttal nem Orbán keveri a cart. Vagyhát ki tudja.




Tegnap óta nem Ligetvédők a Ligetvédők. Lehetnek bármik, csak Ligetvédők nem. Merthát megtiltották Nekik, hogy Ligetvédők legyenek. Kik? Na, innen kezdődik az abszurd történet. 100 magyarból 100-nak nem okoz gondot válaszolni, ha megkérdezik: kik a Ligetvédők? Hát azok, akik éjjel-nappal, immár 200 napja ott vannak a Ligetben, fizikailag ellenállva a kopaszoknak, a fákat irtani akaró Rezsimcsicskáknak. Nadehát mint mondottam volt: abszurd történet zajlik. Tegnap ugyanis olyan emberek egy csoportja, akiket egyébként nem ismerünk, megtiltotta a Ligetvédők szó, és a közismert jelkép használatát az éjjel-nappal őrködőknek.


Kik ezek az emberek? Fene tudja. Mikor a rendőri oszlatási kísérletet akadályoztuk meg nemrég, seholse voltak. Mivel magam az első sorban voltam, pontosan láttam, kik voltak akkor ott, és kik nem. A Ligetvédők ott álltak mellettem. Már azok, akiket mi, 10 milliónyian Ligetvédőkként ismerünk. Azokat meg nem láttam, akik most a Ligetvédőktől el akarják venni nevüket és szimbólumaikat. Ja, meg a Nekik küldött adományokat is. Ez így érthetetlen? Az hát, de nem az én hibám. Nem is a Ligetvédőké. Azoké, akik olyan elmeroggyant helyzetet képesek előidézni, amiben már senki sem tudja, hogy mit jelent a fent és a lent, mi az igaz, mi a hamis.


Van egy csoport, amelyik kihasználja a ligetvédelem kezdeti időszakának naiv lelkesedését. Megindultak márciusban a dózerek, rohantak az emberek a Ligetbe, és mivel sikerült feltartóztatni a dúlást, sokan kinn is maradtak. A kintlevőkhöz meg napközben kijártak mindazok, akik lelkesíteni, erősíteni akarták a fizikai ellenállást éjjel-nappal vállalókat. Ebben a friss hevületben elfogadtak egy olyan alkotmányt, amelyik arról szól: plenáris üléseken döntenek mindenben. Szép dolog a bázisdemokrácia, egészen addig, amíg durván vissza nem élnek vele. Esetünkben ugyanis mindenkinek szavazati joga van, mindegy, hogy egyébként tett-e bármit a Liget megvédéséért.


Nem kell mást tennie egy tucatnyi emberből álló csoportnak, mint kimenni a plenáris ülésre, leszavazni mindent, aztán hazamenni ágymelegbe. Nem, továbbra sem viccelek. Tényleg EZ történik. Olyan emberek, akik nincsenek ott, nem vesznek részt az ellenállásban, döntenek azokról, akik pedig minden erejüket, idejüket a Ligetvédelem Ügyére szentelik. Mire is hasonlít mindez? Igen, Orbán külhoniakkal kapcsolatos magatartására. Jöjjenek be minél többen olyanok szavazni, akik egyébként nem szenvedik el döntéseik súlyos következményeit. Döntsenek olyanok helyett és olyanokról, akik viszont nagyon is benne élnek.


A Ligetvédők - már azok, akik 200 napja folyamatosan vállalják a nonstop ellenállást a terepen - kisebbségben vannak a plenáris ülésnek nevezett gittegyletben. Az életkörülményeik javítására adott támogatásokat nem kapják meg, azokat az ismeretlen emberekből álló többség használja föl, fene tudja mire. Csakhát jön a tél. Hideg lesz, a Ligetvédők meg fognak fagyni a sátraikban, ha azok nem lesznek téliesítve. Pénzt nem látnak, bár az adományok célja nagyrészt épp az Ő segítésük, de mégsem. Így aztán fogták magukat, és nyitottak egy bankszámlát. Erre válaszul összejött a plenáris gittegylet és megtiltotta Nekik a Ligetvédő szó, és a jelkép használatát. Aztán hazamentek aludni a döntnökök.


Tán sikerült érzékeltetnem a helyzet abszurditását. Van azért pár kérdésem. Előszőr is: kinek az érdeke, hogy a Ligetvédők sátrai ne legyenek téliesítve? Merthát ha nem történik meg, akkor bizony ottmaradni lehetetlen lesz. Ha pedig megszűnik az állandó ottlét, akkor minden ellenállás nélkül tehetik Orbán fairtó csicskái, amit szeretnének. Honnan fogjuk tudni, hogy épp dózerolás folyik, ha nincsenk kint a Ligetet a nap 24 órájában testükkel védők? Sehonnan. Kinek az érdeke mindez? Egyszerű a válasz. A Rezsimé. No, Kedves Olvasóm, akkor tisztáztuk, ki kicsoda a Ligetben. Ha a valódi Ligetvédőket akarod segíteni, mutatom, kik azok. Kattints a befejező szóra.



8 megjegyzés:

  1. T. Tuareg! T. Szabó Gábor!

    "Ligetvédők Alkotmánya:

    Önszerveződő, pártpolitika-mentes, független magánszemélyek vagyunk, önkéntes alapon működünk, az erőszakmentesség elveit követjük.
    Működésünk alapja a részvételi demokrácia. Nincs vezetőnk, nincs főszervezőnk, együtt alakítjuk a folyamatokat. Bárki csatlakozhat hozzánk.
    A döntéshozó testületünk a plenáris, gyűléseinket előre meghirdetett időben és helyen tartjuk.
    A részvételi demokrácia szabályai alapján működünk.
    Mindenkori központunk az a hely, ahol a plenáris gyűlést tartjuk.
    Célunk, hogy a társadalmat érintő döntéseket valós, széleskörű társadalmi egyeztetés előzze meg és konszenzuson alapuló döntés hagyja jóvá.
    Továbbá őrizzük meg természeti és kulturális értékeinket, emellett hozzunk létre olyan teremtő és kreatív környezetet, amely elősegíti a fejlődést.
    Alapelvünk, hogy mindenki egyenlő. Mozgalmunkban mindenkinek van részvételi és szavazati joga, amíg betartja a Ligetvédők Alkotmányát.
    Lelkiismeretünk megkérdőjelezheti az írott jogrendet, ezért céljaink elérése érdekében megfelelő eszköznek tartjuk akár a polgári engedetlenséget is. A mozgalom minden résztvevője maga vállalja a felelősséget saját tetteiért."

    https://www.youtube.com/watch?v=XJ4kJ9z03_A

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közzéteszem, ellentétben Veletek, akik a valódi Ligetvédőket az oladalotokról kitiltottátok. Gyakorloni kell a demokráciát, nemcsak beszélni róla...

      Törlés
  2. https://www.youtube.com/watch?v=A3cqadXmpEg

    VálaszTörlés
  3. Alamizsnán marakodó, munkakerülő önjelölt messiások. MIND. Szégyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy diktatúra ellenségei ritkán gazdagok. Kiszolgálói annál inkább. Mint Te, fidesznyik.

      Törlés
    2. Az már biztos, hogy nem 1990 a születési éved, mert a munkakerülő jogi kategóriája csak azoknak ismerős, akik 1990 előtt már dolgoztak. Azonban 1989-ben megszünt ez a dolog. A Ligetvédők többsége nem is élt még akkor. Szeretném kérdezni, hogy akkor most vajon mit értesz rajta?
      És azt honnan gondolod, hogy alamizsnán marakodnak?
      És mi volna ezen a szégyen?

      Törlés
  4. Ha a "bázisdemokrácia" így (is) működhet, akkor az vagy egy marhaság vagy műkedvelés esete forog fenn és (rá)fázás lesz a vége egy odaadó vállalásnak.
    Érthetetlen, egyben szomorú.

    VálaszTörlés
  5. 1) nem alamizsnán megy a vita, hanem azon, hogy pár otthoni ligetvédő meg akarja mondani a ligetben Ligetvédőknek, hogy mit, hogyan, mikor,hol csináljanak.
    2)többen innen járnak dolgozni, vagy munka előtt, vagy munka után idejönnek és támogatnak minket szabadidejükkel
    3)ha a szegénység szégyen hát legyen
    Én nem csak szegén, ha kell cigány, ha kell zsidó, ha kell homoszexuális stb..bárki akit bántani akarnak vagyok, de legfőképp demokrata!
    Ligetvédők alkotmánya: a ligetvédők akár kijáró, akár kint tartózkodók 90%-a nem tartja be.
    Nem egy plenáris döntést fel tudok hozni amit az otthoni ligetvédők nem tartottak be. Sorozatosan. Mi 1-2x tévedtünk és kiszavaztak minket.
    Kérdem én miért nincs mindenki kitiltva a ligetvédők brandből,azok közül aki nem tartotta be a ligetvédők alkotmányát? Megmondom én: azért mert akkor már nem lenne ligetvédők.

    VálaszTörlés