2016. szeptember 1., csütörtök

Nyílt levél a Parlament ellenzéki képviselőihez

Gondolkodtam a címen, pedig nem szokásom, jön az magától. Nem szeretném ugyanis, ha jobbikosok azt gondolhatnák: rájuk is vonatkozik a megszólítás. Aztán így hagytam, mióta a Fidesszel együtt megszavazták a Terrortörvényt, még a legelvetemültebb kisfasiszta sem gondolhatja, hogy a Jobbik ellenzéki párt lenne. Úgyhogy hadd szóljon. Először jön a levél, aztán a hozzáfűzött magyarázat.




Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Egy hónapja gyűjti a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) városról városra haladva, éjjel-nappal, nonstop sátras demonstráció keretében az aláírásokat a következő két kérdésben népszavazás kiírása érdekében:

1. Támogatod, hogy a korrupciós bűncselekmények elkövetőit élethosszig, elévülési idő nélkül büntetni lehessen?

2. Támogatod, hogy minden állami vagyonra és közpénzre vonatkozó szerződés kötelezően nyilvánosságra kerüljön?


Győr, Szombathely, Pécs, Kaposvár, Kecskemét, és több budapesti helyszín után meglepetéssel szembesültünk azzal, hogy a magukat ellenzékinek nevező parlamenti pártok egyetlen helyi önkormányzati képviselője sem támogatta aláírásával kezdeményezésünket. Ez különösen azért aggasztó, mert egyébként a választók támogatói aktivitása magas, demonstrációnk minden helyszínen a Városháza mellett zajlik, így kénytelenek vagyunk arra gondolni: a magukat ellenzékinek nevező parlamenti pártok nem kívánnak kiállni a korrupciót a gyakorlatban ellehetetlenítő törvények meghozása mellett. Kérdéseink korábban a mostaninál sokkal "jogibb" megfogalmazásban benyújtásra kerültek a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely azokat elutasította, ugyancsak aggasztó módon: az összes magát ellenzékinek nevező parlamenti párt delegáltja együtt szavazott a Fidesz és a Jobbik képviselőjével az elutasításról.


Szeretnénk tisztán látni. Éppen ezért aláírásgyűjtő demonstrációs sátrunkat augusztus 31. és szeptember 5. között a Parlament előtt közvetlenül, annak főkapujától 20 méterre álítottuk föl. Így aligha lehet technikai akadálya, hogy a magukat ellenzékinek nevező parlamenti képviselők aláírásukkal kifejezzék: támogatják a korrupció felszámolásáért indított civil kezdeményezést, tettekkel alátámasztva ilyen irányú kommunikációjukat.


Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

A korrupció felszámolása mellett ugyanilyen fontosságú maradék szabadságjogaink megvédése. Az Orbán Rezsim erre felhatalmazott arcai szeptemberre "ígérik" a gyülekezési törvény módosítását, ami a Fideszhatalmat ismerve nagy valószínűséggel a gyülekezési jog eltiprásának szándékát jelenti. Talán egyetértünk abban, hogy ez ellen minden demokratának fel kell lépnie, magunk civilként annyit tudunk tenni, hogy szeptember 2-án, pénteken este 18 órakor tüntetést tartunk a Kossuth téren a gyülekezési jog védelmében. A parlamenti pártok gyakran szóvá teszik, hogy a civilek elzárkóznak tőlük, ez esetben azonban nem ez a helyzet. Kifejezetten várunk minden magát ellenzékinek nevező parlamenti képviselőt rendezvényünkre, megjelenésük esetén számukra szólási lehetőséget biztosítunk.


Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Levelemet minden magát ellenzékinek nevező parlamenti képviselő hivatalos elektronikus postaládájába eljuttatom, a magunk lehetőségei szerint hírt fogunk adni minden ezzel kapcsolatos képviselői aktivitásról, legyen az támogató vagy elzárkózó, Várom rendezvényeinken!

Üdvözlettel:

Dr. Szabó Gábor (Tuareg)
Demokrata Ellenállás - DE!



No, eddig a levél. Az elmúlt évek tapasztalatából pontosan tudom, hogy a közélet minden lényegi helyére eljut blogom összes cikke, ám most biztosra megyek: a mai nap folyamán megkapják mindahányan a levelet. Aztán lássuk a reakciókat. Mert szép dolog a beszéd, de Diktatúrában elég csekély a hatékonysága: Agyarországon csak a tettek számítanak, vagy épp azok hiánya.

Lássuk a medvét.

13 megjegyzés:

  1. Én egyetértek. de sokkal több a probléma Ha egyenként tüntetünk nem érünk a végére 2018 ig. Csokorba kellene szedni. Tiltakozni kellene az 5 milliós fizetések ellen is....Egyuttal kérem segitsenek az Ország elé tárni azt a problémát ami az életemet veszélyezteti. .....2012- ben kaptam a helyi Önkormányzattól ADÓKIVETÉST. 2009 től 2012- ig VISSZAMENŐLEG...........EGYMILLIÓ 165 EZER 917 FORINTRÓL.........Ekkor volt a nyugdijam NY O L C V A N H A T E Z E R HÁROMSZÁZ forint. Idegösszeomlás után futkostam segitségért, majd TÖRLESZTGETTEM: Most már egyösszegben kérik a maradék félmillió forintot , késedelmi kamattal - külömben végrehajtanak. Könyörögve kérem a SEGITSÉGET: NEM lehet ,hogy bárhol a világban szézszoros, ezerszeres adót vessenek ki és ráadásul visszamenőleg. Kérem - adjanak tanácsot legalább . hogyan lehet erről TÖRVÉNYT hozni.?

    VálaszTörlés
  2. Halaszthatatlan államügyékbéli elfoglaltságom miatt nem tudok megjelenni. (Alszom a parlamentben, a titkárnőmmel kiruccantunk, éppen közbeszerzésen vagyunk MUTYI falván).

    XY országgyűlési képvielő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kb.erre számítok én is Zoli,de tudod a reményhal meg utoljára! (mert nem egy vizi állat)

      Törlés
  3. Harangozó Tamástól hallottunk a napokban hasonló gondolatokat a korrupcióval kapcsolatban. De ez még önmagában édeskevés.

    VálaszTörlés
  4. Ennek pszichológiája van. Példaként itt van a lovagkeresztek visszaadása. Először csak páran adták vissza, aztán még néhányan, mire beindult a cunami, és szinte divattá lett a visszaadás, létrejött az "aki kimarad lemarad" hangulat. (A lovagkeresztek visszaadásával egyetértve itt csak példaként említem a jelenséget)
    Itt is ez lesz, ha néhányan aláírják, akkor egyre többen jönnek, mert bizonygatni kell a korrupcióellenes elkötelezettségünket, de ha nem jön létre a fentebb leírt lélektani önerősítő presszió, akkor marad a betli. Sajnos ennek adok nagyobb esélyt.

    VálaszTörlés
  5. MINDEN szavazósdi csak ÁTVERŐsdi, azaz sokba kerülő ÉRTelmetlen cirkusz akár a pártOKra, akár egyénekre szavazol az október 2-i zagyvaság meg a hab a tortán, de a TE kérdéseid megszavazásából sem következik lényegi változás!
    Az életfogytosok amúgy gond nélkül élhetnek közpénzen és a közbeszerzéses szerződések nyilvánossága sem garancia semmire! /Szvsz Puzsu!/
    "1. Támogatod, hogy a korrupciós bűncselekmények elkövetőit élethosszig, elévülési idő nélkül büntetni lehessen?"
    MA IS büntethető, ha bizonyítottan ekkora súlyú a dolog!
    "2. Támogatod, hogy minden állami vagyonra és közpénzre vonatkozó szerződés kötelezően nyilvánosságra kerüljön?"
    MA IS nyilvános és hozzáférhető, de nem leszel tőle okosabb és egyik sem bizonyít semmit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindkét esetben tévedsz, szépen felsorolta a Nemzeti Választási Bizottság a jogászkodásában, hogy miért nem szabad egyiket sem megcsinálnunk. Ráadásul összekeversz sorrendeket: nem lehet eljárást indítani, hogy kiderüljön az ügyérték, mert elévült közben az ügy, fából vaskarika, vagy inkább ördögi kör. Ebből lépünk ki.

      Törlés
    2. Kiléptek? - Nincs rá lehetősÉG a modern demokráciák bújtatott, törvényessé tett pénzdiktatúráiban! /Szvsz PuZsu!/

      Törlés
    3. Azé megpróbáljuk, ha nem gond...

      Törlés
  6. Azt kívánom, hogy tévedjek, de meg lennék lepve ha a "hivatásos" (majdnem azt írtam: megélhetési) politikusok a náluk merészebb és innovatívabb szellemi konkurenciánál aláírnának bármit is.
    Pedig a korábbi Kossuth téri látogatásaikat most aprópénzre válthatnák.
    Remélem: Bokros, Magyar, Demszky, Karácsony, Juhász..... talán Gőgös (meglepetésre Gyurcsány, ez esetben holdudvara) aláírása azért meglesz.

    VálaszTörlés
  7. Azt kéne az "ellenzéki" pártoknak megérteni,hogy az orbanista jogrendszer halott,az Alaptörvény jogellenes,de egyébként sem alkalmas az eltörölt Alkotmány pótlására. Mindebből következik,hogy a VALÓDI ELLENZÉKNEK MÁR RÉGEN KI KELLETT VOLNA VONULNIA PARLAMENTBŐL! De hát ők is cask HAZAÁRULÓ,MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOK!

    VálaszTörlés
  8. "2012- ben kaptam a helyi Önkormányzattól ADÓKIVETÉST. 2009 től 2012- ig VISSZAMENŐLEG...........EGYMILLIÓ 165 EZER 917 FORINTRÓL........."

    Milyen jogcímen kérik ezt?

    Az adótartozás is elévül 5 év után (más tartozások 6, 12 illetve 24 hónap után). Menjen el ingyenes jogi tanácsot kérni 1. a bíróságra, 2. a családsegítőjéhez, 3. a területileg illetékes igazságügyi szolgálathoz. Ott elmondják, hogy hogyan szerezzen érvényt az elévülésnek.

    Valószínűleg a követelt összeg az elévülés előtti hetekben van, ezért fenyegetik mindenfélével; hamarosan végleg búcsút mondhatnak ennek az összegnek, ha csak simáén hagyja elévülni.

    VálaszTörlés