2016. szeptember 3., szombat

Első fecske

Dr. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke aláírta Kossuth téri sátrunkban Korrupcióirtó Népszavazásunk gyűjtőíveit.




Ennyi a lényeg. Írtam tegnapelőtt egy nyílt levelet az ellenzéki parlamenti képviselőknek, felhívva figyelmüket, hogy épp ott vagyunk pár napig a Parlament előtt, és gyűjtjük az aláírásokat kecskeméti és szegedi állomásunk között országos aláírásgyűjtésünk közben. És lőn. Az LMP társelnöke önmaga nem parlamenti képviselő, ám egy olyan párt vezetője, amelyik frakcióval rendelkezik odabenn, így szignójának különösen nagy értéke van. Előzetes várakozásainkban Hadházy benne volt, jóideje hozza egymás után nyilvánosságra a Fidesz ocsmány korrupciós ügyeit. És meg is tette, ami magát komolyan vevő, szavait tettekkel is alátámasztó politikustól elvárható: aláírt. Van még olyan parlamenti képviselő, aki jelezte: csatlakozik, mihelyt technikailag lehetséges lesz, megvárjuk, komoly ember, akire érdemes várni. Személye addig titok, aztán majd nem lesz az.


Aztán innentől lehet ekézni bárkinek bárkit, a TÉNY meg annyi: az LMP társelnöke bevállalja, hogy a korrupciós bűncselekmények ne évüljenek el, és azt is, hogy minden közpénz nyilvánosan legyen elköltve. Aki ezt megteszi, az nyilvánvalóan nem korrupt, aki meg nem teszi, az meg valszeg az. Más okot ugyanis nehéz elképzelni, amiért valaki szeretné titokban tartani mindannyiunk közjavainak felhasználási módját, vagy szeretne büntetlenséget korrupciós ügyekben. Májusig tartó, 90 városra kiterjedő országos aláírásgyűjtésünk végére elválik a szar a májtól. Aki a politikusok közül aláír, és támogatja a Korrupcióirtó Népszavazást, az nagy valószínűséggel tiszta ember, aki meg nem, az épp ellenkezőleg. Támogatta már eddig is pár nagyágyú az Ügyet: Bokros Lajos, Geszti Péter, Galkó Balázs, Mendrey László, Iványi Gábor, de Hadházy aláírása után immár a parlamenti szint is megjelent a folyamatban.


Az Ő aláírása nem lepett meg, mint ahogy várjuk Juhász Pétert is az aláírók közé, mindketten ténylegesen és sokat tesznek a Rezsim mocskának feltárásáért. Pár szót azokról, akik viszont NEM írtak alá még. Elképzelhető lett volna, hogy a szavakban roppantmód korrupcióellenes Gyurcsány kifárad pár lépést, valamit ténylegesen tenni a néma parlamenti melegedés helyett, de ha nem, hát nem. Mondjuk a NAV-szavazás, meg Varjú Pártalelnök fidesznyik minőségű és mentalitású vagyonbevallása óta értelmes ember már nem várja el, hogy a DK bármit is tegyen a korrupció ellen. Nem várható azoktól lázadás, akik benne vannak nyakig, pláne most épp azzal vannak elfoglalva, hogy kidobják a pártjukból annak egyetlen olyan elnökségi tagját, Kerék-Bárczy Szabolcsot, aki NEM Kádár KISZ-góréjaként szerzett politikai tapasztalatot. Elkövette szegény azt a bűnt, hogy nyilvánosan kimondta, amit mindenki tud: a DK már nem a Rezsim ellen, hanem pusztán néhány vezetője pozíciószerzése miatt létezik, az őszinteség pedig arrafelé főbenjáró bűn, ezernyi, már kilépett becsületes egykori DK-tag bizonyíthatja.


Az MSZP szintén roppant elfoglalt. Épp pártelnökének erősen Fideszpárti megnyilatkozását emészti kvótaügyben, még nem tudják, hogy elhatárolódjanak saját elnöküktől, vagy felsorakozzanak mögé. Tán csak azon gondolkodnak, hogy melyikből lesz 2018-ban, az eleve lejátszott művoksoláson több parlamenti listás bejutó hely. Na, dehát vissza lényegre. Van mostantól olyan parlamenti erő, amelyik tettekkel bevállalja a korrupciómentességet. Hogy lesz-e még rajtuk kívül, rövidesen kiderül. Ott áll a sátrunk a Kossuthon egészen szeptember 5-én reggel 9-ig, lehet aláírni a T. Képviselő Uraknak, Úrhölgyeknek, aztán megyünk tovább Szegedre, Szolnokra, majd pedig vissza Budapestre. Gyűlnek az aláírások, állnak föl a már meglátogatott városokban a csapataink, lesz itt nagybazmeg májusra, remeghet a Rezsim. Meg persze az összes sunnyogó kollaboránsa, aki reménykedik abban, hogy lendületünk megtörik. Nyugi, minket nem olyan fából faragtak. tessenek bátran elhinni: nem marad el a szembesítés.

És kemény lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése