2016. augusztus 29., hétfő

A fegyver Te vagy

Időnként kimondom, vagy leírom: FORRADALOM. Aztán akkor a Zemberek egy része halottak tömegeiről vizionál, másik része meg gránátvetőket kezd posztolgatni a fészbukon.




Ezek persze törvényszerű reakciók: egyszerre van jelen Orbánisztánban a félelem, meg az agresszió. Érzelmi alapú társadalmat épít évtized(ek) óta, minél kevesebb a gondolkodó ember, annál könnyebb a manipulátorok dolga. De ezt a Rezsimet csak higgadt józan ésszel lehet legyűrni. És persze ehhez igazodó tettekkel, mert a szavakra nem hallgat. A higgadt józan ész pedig ad is megoldást. Nem kockázatmentes, de nem is tömegbelövetős-vérengzős, és páncéltörő gránátok sem kellenek hozzá, meg akasztás sem. Mondok néhány egyszerű törvényszerűséget, lehet majd kipipálgatni, ha eljön az ideje.


Kezdjük a tömegbelövetéssel. Ehhez kell pár dolog. Először is egy parancs, ami erről szól. Oké, tételezzük föl, hogy Orbán simán kiad ilyet. Kétlem egyébként, onnantól ugyanis emberiesség elleni bűncselekményért éppoly háborús bűnössé válik, mint Milosevic, és ez leszűkíti a világban való elbújási lehetőségeit. Ha van valakinek párszázmilliárdos vagyona, márpedig Neki van, az el tud bújni a földgolyóbison, ha nem az egész világ kezdi el megkeresni. Egy vitathatatlanul tömeggyilkossá vált figura pedig minden demokrácia ellensége lesz azonnal, így aztán megkeresik és meg is találják. Szóval ha forrongás van, akkor a kőgazdag pali inkább lelécel, hogy élvezze egy eldugott zugban a vagyont, mintsem a világ első számú körözési fényképe legyen.


De ha mégis. Lőparancs kiadva, volt már ilyen is a magyar történelemben, lássuk. Csaxólok: minden ilyet kiadó diktátor elbukott, mert a végrehajtók nagy része nem vált végrehajtóvá. Ha nem lett volna a ruszki 48-ban, meg 56-ban, akkor biz durva véget ér a tűzparancs kiadója. Most azonban olyan a világpolitika, hogy semilyen külső beavatkozás nem lehetséges, így aztán aki ilyen parancsot kiad, és végrehajt, az a hímtag rossz oldalára kerül, de nagyon. Tömegével szerezve személyes tapasztalatot az ellenem folytatott koncepciós eljárásokból, meg a tüntetések szervezése közben az utcán: a magyar átlagrendőr nem fog a Népre lőni. Senki és semmi kedvéért. Ha meg a kollégája megteszi, akkor egymást fogják lerendezni. És sokkal több az, aki nem lő a népére, mint az, aki hajlandó lenne erre. És azt pesze azok is tudják, akik hajlandóak lőni: az első lövés életük utolsó megélt aktusa lenne.


Pont ugyanazt tudom mondani a félelmükben ezernyi agyonlőttet vizionálóknak, meg a gránátvetők posztolóinak: egyik sem lesz. Minden az arányokon múlik, nem a fegyvereken. Többszázezer fegyvertelen ember országszerte az utcán: az az IGAZI fegyver. Az erőszakszervek vezetői, de még a Fideszhatalom feudális nagyurai is gondolkodó lények, és marhára tudnak számolni. Ha azt látják, hogy a közhangulat végleg, és eltökélten fordult Orbán ellen, akkor vagy lelécelnek, vagy átállnak. Reális forradalmi forgatókönyvnek, hiszti és rettegésmentes formájában csak egy kérdése van: kik vannak többen? A Rezsim támogatói, vagy ellenfelei? És összvissz ennyi a számukra eldöntendő kérdés. Dönteni meg aszerint fognak, hogy mennyit látnak az utcán ebből a számosságból.


Aki valóban el akarja takarítani a Rezsimet, annak végül nem marad erre más lehetősége, mint utcára menni. Ha fáradt, ha beteg, ha pénztelen, mindegy. Ezek létező távoltartó tényezők, figyelembe is vehetők és veendők, de azt MINDENKINEK tudnia kell: CSAK AKKOR lesz Rezsimtakarítás, ha minden lustaság, betegség, elfoglaltság ELLENÉRE mégis MINDENKI kimegy az utcára. Pont annyit várhatsz el mástól, mint önmagadtól. Ha Te nem mozdulsz, akkor ne hibáztasd a másikat, ha Ő sem. Hogy kik vannak többségben: a Rezsim ellenségei, vagy támogatói, az régen eldőlt: nagyjából négyszer annyi az ellenző, mint a támogató. Ha ellepik egyszer az utcát, és nem csak hétvégi bevásárlás, vagy egészségügyi séta céljából, akkor vége lesz a Diktátornak. A helyzet egyszerű: pont addig lesz Orbán Rezsim, ameddig Te magad hagyod, ürügyet keresve a távolmaradásra. Mert mint a címben bátorkodtam mondani:

A fegyver Te vagy.


2 megjegyzés:

  1. Egyetértve a leírtakkal, a környezetemben szomorúan tapasztalom:
    Orbán NER-ét a zemberek személyes jólét-és veszítenivaló tartaléka élteti, mert azt gondolják, hogy az életük végéig ki fog az tartani.
    Hogy ez nagyon is bizonytalan vagy inkább biztosan nem igaz, azt kevesen és nem elég hallhatóan mondják.
    Kádár szocialista rendszere pedig az egyéni gondoskodás egy sajátos, önző formáját nevelte a népbe, miközben a központi gondoskodás (oktatás, egészségügy, közbiztonság) vitathatatlan fejlesztésével, (látszat)közösségek erőltetésével el is altatta.
    Nehéz az ébresztés, de az ébredés keserű lesz, az ma már bizton kimondható.
    Mégis: minél előbb, annál kevésbé.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek a leírtakkal! Viszont amit Én látok: Budán 20.-án a Várkert Bazár előtt olyan tömeg volt, amilyet nem láttam a mobilos tüntetés óta. Gondolkodás nélkül szórtál a pénzt minden szükségtelen és drága bóvlikra. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a tömeges megmozduláshoz még túl gazdag a nép!

    VálaszTörlés