2015. március 16., hétfő

Kiemeljük? Csak külön parancsra!

Megcsináltuk. Túl is éltük. Tegnaptól az egész Ország tudja, hogy már nemcsak a Jobbik mer kockázatot vállalni, hanem vannak europer demokraták is, akik meg is teszik, amiről beszélnek. Igen, a Nemzeti Múzeum előtti csetepatéról lesz szó.




Magukat az eseményeket nem szükséges túlírnom, minden nagyobb média többször, és sokféleképpen hírt adott róluk, ha ilyen akciók kellenek ahhoz, hogy az OGYM feltörje a médiablokádot, akkor épp ezt fogjuk tenni. Inkább a hátterére koncentrálok, olyan történésekre, amik nem jöttek át a tudósításokból, de a jövő szempontjából tán még lényegesebbek, mint a látható események. Kezdjük akkor. Több szerveződés is meghirdette, hogy meg kéne végre zavarni az Orbán-féle hazug showműsort, mert annál gusztustalanabb nincs, mint mikor egy diktátor szónokol forradalmárokról, meggyalázva azok emlékét. Én az OGYM-eseket 10 órára hívtam az Astoriához, a Burger King elé. Fölmerült már tegnap a kérdés az akció után a nyilvánosságban, hogy miért nem "beszivárogtunk", hogy megvárjuk a Felcsúti Spicli beszédének elejét. Egyszerű: a mi aktivistáink már mind rég lajstromozva vannak, nagyjából annyi esélyünk volna beszivárogni, mint az elefántnak a porcelánboltba. Meg nem is akartunk sunnyogni, nem azért vágtunk bele, hogy elrejtőzzünk, és nem is azért, hogy elkerüljük a várható konfliktusokat.


Mi, ha valamit csinálunk, azt nyíltan tesszük, és azért a csoport ereje az egyénnek is nagyobb védettséget ad, mintha csendesen elvegyültünk volna. Már az Astoriánál megkezdődtek a verbális csetepaték, a gyülekező Fidesznyikek közül sokkal volt már ütközetünk a Kossuth téren, ismernek minket arcról, az OGYM és Kossuth tériek jelvényeink eleve sokként hatnak rájuk. 50 OGYM aktivista jött össze, velünk voltak még Büki Zoliék útblokádjából is, meg pár eddig ismeretlen arc. Utóbbiak közül az egyiket ki is szúrtuk azonnal: civil nyomozó, jött beépülni, meg megtudni, hogy mire is készülünk pontosan, de nagyjából annyira tudott egy összetartó közösségben elvegyülni, mint mi a Narancsok között. Negyed 11-kor aztán nekiindultunk, kezdett ugyanis tele lenni a Nemzeti Múzeum előtti tér, ha tovább várunk, hogy csak az Orbáni hablatyra érjünk be, akkor nem fértünk volna hallótávolságon belülre, úgyhogy szóltam a Csapatnak: indulás. Mint mondtam, nem elrejtőzés volt a szándékunk, úgyhogy laza menetoszlopban szépen bemasíroztunk a tömegbe, elérve csaknem annak közepéig, a tévéseknek fölállított pulpitusig.


Na, ott szépen megálltunk, remek kis kétsoros gyűlöletréteg alakult ki a Narancsokból körülöttünk, mint mikor a szervezet letokolja az idegen testet, és jelen esetben az immunológiai reakciót kiváltó inger mi voltunk. Kaptuk a savat rendesen - átvitt értelemben, bár ha nem lenne köztünk is pár nagydarab rövidhajú férfi, akkor asszem előbb nekünk esnek, mint aztán tették. Ja, még valami, fontos: mielőtt bemasíroztunk a Narancshordába, megkértem mindenkit, hogy Gandhi stílusban nyomjuk. Magyarul nem ütünk vissza, sem szóban, sem tettleg, a feladatunk az, hogy megmutassuk, milyen is élőben a Fidesznyikek reakciója, ha velük ellentétes véleményen levőkkel találkoznak ott, ahol azt elképzelhetetlennek tartották eddig. Szoktam én írni a Narnacsnyikokról Kossuthos tapasztalatunk alapján, hogy ökölbe szorul az arcuk: hát ennél ez sokkal durvább volt. Tömény gyűlölet, nagyjából pont az, amire számítottunk: nem állami ünnepséget, hanem egy szekta vallási rítusgyakorlását zavartuk meg, ilyen lehet, ha a Szcientológusok közé bemennek Anonymousék.


A rosszhírem az a demokratáknak, hogy ezek bizony nem fizetett kirendeltek. Elöl biztos voltak olyanok is, főleg a diákok, akiket ifjú biodíszletnek rendeltek ki Orbánközeli média-vágóképnek, de bizony a Narancsok derékhada az hithű nyugdíjas, nem azért volt ott, mert kirendelték, hanem azért, mert élőistenükben merítkezhettek meg. Hát ezek a rohamcsapatok indultak meg ránk, bár kisebb lökdösődésen kívül mást nem mertek tenni, mi voltunk a fiatalabbak, erősebbek, és szervezettebbek. Aztán láttuk, hogy sárgamellényes nagykopaszok jönnek tömött sorokban, úgyhogy mi is belehúztunk: sípok elő, hadd szóljon, Orbántakarodj, meg minden ami a csövön kifért. Hát mit ne mondjak: kiborultak. Nagyjából az egész tömeget átitatta a hangunk, úgyhogy mint egy nagy amőba, ránkindultak. Gyertek csak vazze, mutassátok meg, milyenek is vagytok valójában, pörögtek a kamerák, lássa csak az Ország, hogy azok, akik anno kifütyülték Gyurcsányt, hogy reagálnak, ha az Ő élőistenükkel teszik ugyanezt.


Emléxem, hogy nyomták annak idején, hogy igenis Nekik joguk van kifütyülni állami ünnepen a regnáló kormányfőt, én meg utálom a kettősmércét: hát akkor most mutassák meg, hogy mit is gondolnak valójában a véleménynyilvánítás korábban általuk gyakorolt formájáról. Megmutatták. Álltuk volna velük szemben a sarat, mert bár sokan voltak, de még mindig mi voltunk a szervezettebbek, de akkor megjöttek a sárgaruhások vagy 30-an, és azonnal alakzatba rendeződve elkezdtek minket kinyomni a Múzeum elől. Walton volt a mellényükre írva, csakhát van itt egy kis bibi: közterületen rendező biztonsági cégnek semilyen jogosítványa nincs bárkivel szemben fizikai fellépésre. Úgyhogy mondtam is nekik, nem is túl halkan, hogy azonnal igazolják magukat, mert épp bűncselekményt követnek el, jogosulatlan rendészeti tevékenységnek hívják ezt a tényállást. Persze nem ma kezdtem a műfajt, pontosan láttam, hogy a sárgamellényesek nem biztonsági őrök, hanem valami egészen mások, beöltöztetve.


Alakzatban mozogtak, profin, és közben meg mindenféle, kicsit hátrébb álló drótosfülű titkosszolgáktól kapták az utasítást. Úgyhogy mondtam is Nekik: TEK-legények, elő az igazolványokkal, rendőrök vagytok, ha nincs rajtatok azonosító, akkor bizony meg kell mutatnotok a rendőrigazolványotokat. Nem szerettek, néztek mindenhová, csak a szemembe nem, annyira ciki volt számukra a szitu, hogy előrefurakodott közöttük az egyik kopasz drótosfülű főnök, hogy direktben kerüljön velem akcióba. Merthát közben persze nem adtuk olcsón a bőrünket: legkeményebb Srácaink körém gyültek, és minden centiméternyi hátrébbszorításunkért meg kellett küzdeniük TEKéknek. Ezzel meg persze időt is nyertünk, rutinos városi gerillák vagyunk, miközben mi a Srácokkal lassítottuk a kitolásunkat, a Lányaink a hátsóbb sorokban levő Fiaink védőszárnyai alatt megkerülték a frontvonalat, és visszamentek az eredeti helyükre, ahonnan elkezdtek minket kiszorítani. Átkaroltuk Őket, mondaná a hadászat, és tényleg ilyesmi történt. A címben írt párbeszéd is ekkor hangzott el, ha maradtak volna kétségeink, hogy kik is a sárgaruhások valójában: Kiemeljük? Csak külön parancsra. Gondolom nem kell részleteznem, ki volt a ki nem mondott alany. És majd innen folytatom...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


16 megjegyzés:

  1. EZT KELL CSINÁLNI!!! Így mi vagyunk a KARAVÁN. és a kutyák ugathatnak, ha MI MEGYÜNK A MAGUNK ÚTJÁN.. Ha azt tesszük, és úgy (JÓL!!) amit kell, akkor van, lesz hatásunk.. ERRE KELL KONCENTRÁLNUNK!! Békés jelenléttel provokálni a kettősmérce kimutatását, az intoleranciájuk áttöri a csak nagytömegben mutatható álnyugodtságukat.. kijön, áttör a lényegük: semmi és senki mást (MÁSSÁGOT!!) nem tűrnek el.. mert nincs rá valós válaszuk.. láthatóvá lesznek az "ökölbeszorult arcok".. mert a TV ilyen helyen ott van.. és ezzel mintát is adunk.. hogy békés hangoskodással/véleménynyilvánítással lehet és KELL hatásosan fellépni ellenük.. (A Kossuth-tér jó iskola ehhez..).

    VálaszTörlés
  2. Szebb napot és hetet kívánok Mindenkinek!
    Gábor írása pontos kórkép a mostani hatalomról és az őket követő "hithű nyugdíjasokról" és azok hozzátartozóiról. Csak hát a látszat néha csal, míg a Kossuthon egy-két ember jön és ordítja le a fejünket, addig itt tömegesen voltak jelen. Tényleg egy külön kasztot hoztak létre, ahol nem lehet másnak igaza csak nekik.
    A Kossuthon elsomfordálnak a kérdéseink hallatán, nem tudnak választ adni. Látszik rajtuk a meglepődés, sőt némelyiken még az értelem is felvillan időnként.
    Ma úgy látszik nincs egységes magyar nép, megosztott az egész nemzetünk.
    Sajnálom, hogy nekem ez jött le a híradásokon keresztül. Szégyelltem azt hogy vannak még ilyen emberek akik mocskolódnak, átkokat szórnak, és tettlegességig fajulnak, csak azért mert másnak más a véleménye.
    Remélem a világhálót bejárja az jó pár kép és videó felvétel ahol éppen ők mutatják meg az igazi arcukat.
    Csaxolok a félelem nagy úr, és aki fél nem mérlegel csak üt, akár szóban, akár csak szavakban.
    Ébredjetek már fel, meddig hagyjátok magatokat megalázni?
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá MI !!

    VálaszTörlés
  3. https://www.youtube.com/watch?v=5TlXjokkQLk

    VálaszTörlés
  4. Maradok továbbra is "drukker",de azt tiszta szívvel teszem,még nyögdíjas létem, ellenére is!

    VálaszTörlés
  5. Be kellett volna vetni egy-két távirányítós drónt, ami egy-egy üzenetet lobogtatott volna a fejük felett. Vagy valami hatalmas molinót leengedni az utolsó pillanatban a szomédos házat tetejéről. Vagy megafonnal elnyomni a mondandójukat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én EZT a Petőfi verset ajánlottam a füttyögés helyett, szerintem nem kicsit stílusosabb és frappánsabb lett volna:
      https://www.youtube.com/watch?v=5UxjWISWslg

      Törlés
  6. Szolid kérdés?? A beöltözöttek és méltó társaik utána milyen lelkiismerettel tértek be a templomba egy imára??? Ezekre a tettekre nincs feloldozás!!! DE elszámoltatás az meg fog történni.

    VálaszTörlés
  7. Nem lenne ajánlatos már végre, ezt a napot valódi ünneppé tenni??? Aki erre meg találja a meg oldást jelentkezhet a BÁTRAK SÁTRAINÁL!!!

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok a bátorságotokhoz, hiába szerveztek rátok Gulyásék hozzátok képest az Ő megmozdulásuk lepkefing volt!

    VálaszTörlés
  9. Én is maradok továbbra is egy nyugdíjas "drukker" de tiszta őszinte szívvel !HAJRÁ OGYM !!!!!

    VálaszTörlés
  10. Az OGYM csapata azt tette amit tenni lehetett, BÁTRAN, már-már vakmerően.
    Róluk szólt a felírás: Tisztelet a Bátraknak!
    Úgy látszik más szerveződések a hosszú ideje első és valószínű sokáig utolsó alkalom --SZEMTŐL-SZEMBEN A MICIVEL-- kihasználására gyávák? számítóak? éretlenek?....

    VálaszTörlés
  11. Én pedig felvállalom,mint nyugdíjas a nyílt egyetértést és a hozzátok való tartozásomat.Nem minden nyuggernek van káposztalé a fejében!!!

    VálaszTörlés
  12. akkor mégis jól láttam.... volt egy film, a 444 tette közzé, ahol egy sárgaruhás egy kérdésre a kabátja hajtókáját fordította vissza, így pedig csak a kádári civilruhás államvédelmiek igazolták magukat.

    VálaszTörlés
  13. Az nem semmi, hogy az M1 "híradó" (LOL) azt a részt, miszerint szélsőjobbos és szélsőbalos aktivisták megzavarták az ünnepséget ... azt direkt Tuareg fejével illusztrálták.

    VálaszTörlés