2014. december 3., szerda

Sok kicsi pecsenyesütő

A három Nagytüntetés szervezői egy hónap alatt összehozták azt az elhiteltelenedést, amiért profi politikusok sok éven át küzdenek. Tessenek megnézni a demonstrációkra jelentkezők számának durva hanyatlását, így ebből nem lesz újabb többtízezres tömeg.




Könnyen jött lóvé könnyen vész, és ugyanez igaz a Tömegre is. Mindhárom szervezőstáb elhitte, hogy akik egyszer kimentek, azok az Övék, azt tesznek velük, amit akarnak, akkora hülyeségeket tolhatnak le a torkukon, amekkorát jólesik. Naja, de ebben Orbán jobb: tömegmanipulációban, az eredeti célok eltérítésében, önérdekek előretolásában verhetetlen, de tudtommal épp ez ellen a kurzus ellen kezdtünk tüntetni. Gulyás Balázs csapata a netadónál megsemmisült: nem értették meg, hogy a Nép közben azon már túllépett, a következmény az, hogy egy olyan Szabadság téri rendezvényre, ahol a Gulyás Balázs volt a szónok, már csak 40-en voltak kíváncsiak. Nemes Balázs is sikeresen lenullázta magát, semmibe vette a tüntető tömeget, amikor úgy döntött, hogy nem szólal föl, merthát Ő nem áll színpadra olyannal, aki párttag is. Jóvan Tesa, ne álljál, bár aki miatt épp megfosztottad hangodtól a publikumot, az épp nem volt vezető szintű politikus egyik pártban sem, de sikerrel elvesztetted minden pártszimpatizáns jóindulatát is, így kell ezt csinálni, megvolt a kamikaze-menet. Vágó Gábor is virított pár nagyot mostanában, erről kicsit bővebben, mert itt legalább látszik némi stratégia a háttérben, ha azt nem is osztják meg a publikummal.


Aszongya a Vágó Gábor, hogy mostanában itt mindenféle aktivitások ütik föl a fejüket, szervezkedések indulnak. Így van Pajti, többek közt Te is most kezdtél mozgalmárkodni, mert az elmúlt 117 napban, mióta az Ország Gyűlése Mozgalommal a Kossuth téren vagyunk nonstop tüntetéssel, egyszer láttalak arra véletlenül elsétálni. No nem baj, csak gondoltam szólok, hogy a Nagy Navarro épp lehetne az ősmozgalmár, mert 1000 napnál régebben nyomja szünetmentesen, de Te, Gáborom, Te ne játszd el ezt a szerepet, mert nem áll jól. Ja, meg az sem, ahogy folyamatosan nyomod a nettó pártellenes szöveget. Tudod, azért négy évig Te bent ültél ám a Parlamentben, ja képviselőként, az LMP színeiben, szóval tán Magaddal is kezdhetnéd az elhatárolódást, merthát részese voltál annak a csendes mityimutyinak, ahogy Orbán épp az LMP Frakciót hozta létre úgy, hogy másnak meg a Tiéteknél több képviselővel sem engedte ezt meg. Ha van párt, amelyik az elmúlt négyévben látványosan kollaborált, az épp az LMP, és annak a képviselője voltál a Parlamentben. Tudod, nem értem, biztos gyenge hozzá a fölfogóképeségem, de ha Te részese voltál annak az egésznek, amit most elfogadhatatlannak tartasz, akkor miért is nem adtad vissza menet közben a mandátumodat? Naugye.


Épp arról is szót ejthetnénk, hamár, hogy koppintani nem szép dolog, de ennél is rosszabb, ha azt még hibásan is teszed. Tudod, nagyjából 100 napja írtam le először ilyesmit, hogy Demokrata Minimum, aztán meg pártucatszor később. Igaz, annak még értelme is van, nem úgy mint a Te szüleményednek, a Mozgalmi Minimumnak, amit meccsoda véletlen, épp aznap írtál le, mikor egyébként is javaslatot tettél a minden mozgalomnak szóló összeülésre. Csak egy bibi van ezzel, ezt is épp aznap tetted, kellő olvasási szünet és látenciaidő után, mikor a három Nagytüntetés szervezőit, meg a három parlamenti ellenzéki párt - az LMP továbbra sem az, bocsi, tán emlékezz a főpolgármester-választásra, ha másra nem - vezetőit hívtam meg a Kossuth térre kerekasztalozni. Annyira feltűnő volt az aznapi "ötleted", meg a Minimum szó használata, hogycsak párszázan írtak rám: a Vágó koppint. Ja, télleg, mondom nembaj, csak legalább ne fordítottad volna értelmetlenségbe azt, aminek eredetiben még volt jelentése. Tudod, az a baj, hogy olyan, hogy Mozgalmi Minimum, olyan nem létezik. A Mozgalom, az nem egy értékrend, hanem csak egy szerveződési forma: nem cél, hanem csak eszköz.


Ezerféle különböző célra jönnek létre mozgalmak, többségéről nem is tudsz, mert nem mostanában keletkeztek, mióta Te is mozgalmárkodni kezdtél. Szóval nemes egyszerűséggel a fogalom: Mozgalmi Minimum, bizony értelmetlen. Értem én persze, hogy mégse nyúlhattad le nettó a Demokrata Minimumot, pedig jobban tetted volna, mert akkor nem próbálnál olyan dolgokat a szómágiába csomagolni, amikkel leapasztod, nem pedig fölkelted az érdeklődést a demonstrációk iránt. Belecsomagolod a korábban már szóvá tett hiteltelen pártellenességedet, kár hogy nem vetted észre, hogy a Nagytüntetések Tömegeinek fele pártszimpatizáns volt, így menetből Őket el is vesztetted. De nem feltételezem Rólad, hogy ne értenéd, jelen tetteid épp apasztják a tüntetések népességét: tudod Te ezt jól, csakhát nem épp az a Cél, nemde, mint amit nyilvánosan is elmondasz. Te, Ti páran valójában nem arra játszotok, hogy Orbán mielőbb megbukjon. Ti éppen pártot szerveztek, naná, hogy nem kellenek a már létező pártok szimpatizánsai. Be akarjátok csatornázni egy jövendő pártba mindazokat, akik semilyen pártszimpátiával nem rendelkeznek, és ahhoz, hogy ezt meg tudjátok tenni, nem érdeketek a minél gyorsabb Orbánűzés. Nem nagy tömeget akartok, hanem mindegy mekkorát, csak az a Tiétek legyen. Csakhát az ilyesmit nem minimálkonszenzusnak hívják ám, hanem manipulációnak, ahol a szavak és a tettek egymás szöges ellentétei. De épp ebből lett elegünk, csaxólok.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


29 megjegyzés:

  1. Kedves Tuareg Gabi!

    Most már Te is érted, miért mondtam, hogy kezdem szégyelni magam amiért Vágó a vezetéknevem...
    A közéletben ez a Vágó Gábor egy politikai nulla, és ezért én szégyelem magam pedig hála az égieknek nem rokonom ez a szerencsétlen kopymuki.

    Akkoris Hajrá Magyar Köztársaság!
    Hajrá OGYM!!!

    VálaszTörlés
  2. Szervusz Gábor!
    Most teljesen egyet értek veled, mert bár vita nélkül szervezzük a tüntetéseket a pestiekre építvén, sajnos látom, hogy egyesek érdekből csinálják ezt. Nekem pedig ez rohadtul nem tetszik, de majd kialakul! :)

    VálaszTörlés
  3. A mindenkire szükség van azt jelenti,hogy mindenkire szükség van. Már nagyon aktuális lenne egy hatalmas össznépi tüntetés a költségvetés elfogadásának megakadályozása miatt és akkor ott is kell maradni a téren,nem pedig hazaküldeni a lelkes tömeget. Legyen az egyik sátor neve:Magyar Kerekasztal. és elöbb-utóbb a különböző szervezúődések betalálnak az asztalhoz.

    VálaszTörlés
  4. Étel osztásra, éhes emberek megsegítésére nem adnak ki engedélyt, mert Orbánnak kényelmetlen a sok szegény ember látványa egy helyen. Mi a botrány, ha nem ez? :(
    https://www.facebook.com/istvan.csanyi.104/posts/813023415403558

    VálaszTörlés
  5. Gábor!
    Sajnos ezt hamarább meg kellett volna írnod, már az első net adós tüntetés után! Már akkor látszott, hogy itt nem Orbánia leváltása a cél, hanem csak rész érdekek számítanak, és pár ilyen célú tüntetés után a nép el fogja veszíteni a hitét abban, hogy itt változás lesz. Én nagyon sok helyre megírtam a Vágó Gábor féle plagizálást, és célját. Most pl Shepherd (Juhász Zoltán) fényezi magát azzal,hogy nem tüntet senki érdemlegesen,mert nem akarnak változást csak ő, és ezért trombitálja most össze a változást akarókat hogy TETTEIKET egyeztetve elindítsanak valamit. Könyörgöm! Ne légy már ennyire szerény,hogy nem csapsz le azonnal az ilyen számító figurákra, mert ezek oltják ki az emberekben a maradék tenni akarásukat is! Shepherd is utánad indította el az akcióját,ugyanúgy mint V.G.
    És még egy. Nem érdekel ha megharagszol is rám érte. Bosnyák Gábor is szóvá tette (végre) hogy beszélni kell az emberekhez ha már ott vannak, tartalommal megtöltve, mert ezek a macskajancsik amit eddig műveltek, csak lejáratták a cél melletti kiállást, nem hogy fokozták volna! Igenis vedd a kezedbe azt a rohadt mikrofont (most már a hangosítás is jó) és mond, és mond,mert tudod, látod a lényeget. Ha meg lesz legközelebb a tömeg, hirdesd meg a MARADUNK akciót (lehet hogy hülye ötlet) addig amíg .... Tudod Te! Nem tanácsot akarok én Neked adni, de fogy az idő, itt van 2015,és azt nem kell mondanom sem mivel jár! És bocsi,ez most nagyon kijött, ne haragudj! Üdv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ez mulatságos felvetés.

      Csak mert mertem 1000 gyereknek Mikulásra gyűjteni, és elkezdtem blogolni már én vagyok az Antikrisztus? :D

      Én nem pártot, vagy mozgalmat építek... :) Kicsit többet. Jövőt. Olyan tervet, ami mellett lehet érvelni! Ha ez bűn, úgy bűnös vagyok.

      Most röhögök, Ne haragudjon meg. :D

      Törlés
  6. Jó reggelt Gábor, Jó reggelt Mindenki!
    Ezzel az írással is teljesen egyet lehet érteni. Még mennyi ilyen megmondó politikus fog feltünni a tüntetések alkalmával. Hányan próbálják meg eltéríteni a tömegeket a valós igazi gondokról. Jó volna, ha nem csak a saját dolgukra koncentrálnának.
    Figyelembe vehetnék már azt is, hogy a népnek elege van orbánisztánból, szeretne újra normális életet élni.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M!

    VálaszTörlés
  7. Szabó Gábor te már teljesen buggyant vagy. Te tényleg elhiszed magadról, hogy te fingod a passzátszelet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gábor, tényleg te f-od,? Ezcsúcs, megtanulható?

      Törlés
    2. A buggyant te vagy,mert nem érted a lényeget!!!

      Törlés
  8. Alig varom, hogy Orban Viktor vegye fel a reformköntöst, ujbol szembefordulva önmagaval meghirdeti az Nemzeti Metamorfozist, bealdoz tucatnyi negyedvonalbeli alatvalot es eljatszatja csatlosaival a tisztakezü, ujjaszületö Nagy es Bölcs Vezert... es beszopjak! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon remélem,hogy orbán pávatánca már nem delejez meg senkit! Még akkor sem,ha eljárja a Hattyú halálát.

      Törlés
  9. Ez igaz, egy része az OGYM-re is. DEJÓ!

    VálaszTörlés
  10. A leírtak szellemével és üzenetével egyetértek, de stílusával, és indokolatlanul sértő hangvételével nem. Ezt így én a saját körömben nem tudom terjeszteni.

    VálaszTörlés
  11. Pártok...?
    Sajnos sokan tanulták és érezték meg, hogy napjainkban a pártokra a pártelitnek a saját jóléte miatt van szüksége.
    A nép jogos és érthetően megfogalmazott érdekének a képviseletére meg látható tömegre, valamint értelmesen és hitelesen megszólalni képes szónok(ok)ra van szüksége.
    Tüntetések...?
    A tüntetések elérdektelenedésének, egymás melletti "elbeszélésének", az egyik oka a facebook nyújtotta kényelem.
    - a virtuális tömegesedés csalfa érzete,
    - a hozzászólók tanácsainak szelektív figyelembevételének lehetősége,
    - a gyors szervezhetőség, majd a tüntetés "ipi-apacs nem ér tovább a nevem" típusú lezárása,
    - kimondott konkrét cél hiányában, a sikerélmény elmaradása,
    - kellemesebb mint sátort (lakókocsit Navarróék) üzemeltetni

    Az istennek sem értik meg a szervezők, hogy bárhol lehet kezdeni tüntetést, de befejezni ma már mindenképp a Kossuth téren a Parlament előtt (nem az Alkotmány utcában, a Vértanúk terén...stb) kell.
    Holnap is a Kossuthról indulni és a Várba sétáltatni olyan, mint a csata előtt elköszörülni a kard élét és háttal ülni a lóra. Mert mi van a Várban a bólogató Jánoson kívül?
    Nem volna jó buli a szónokverseny a parlament mint díszlet előtt?
    Csaxóltam.

    VálaszTörlés
  12. Ez az Gábor! menjél neki Vágónak is. Úgyse haragítottál még magadra mindenkit.
    Kezdem látni, hogy Neked sem a cél a fontos, hanem hogy ki éri el! Ha nem te vagy a kezdeményező, akkor már nem is jó semmi, igaz?
    Vágó Gábor igaz, hogy benn volt a parlamentben, az is igaz, hogy lmps volt, de kilépett. Vissza is vonult a politikától de mivel érzi, hogy szükség van rá újra megjelent. Akkor most rötjünk pálcát felette?
    Kezdük el, hogy Te is bent voltál egy fideszes önkormányzatban? Meg hogy felajánlottad a polgármester jelöltségedet Gyurcsánynak? Ha magunknak megadjuk a tévedés (kiábrándulás) jogát, akkor adjuk már meg másoknak is!
    Kedves népek lehet köpködni rám. lehet hogy itt sokan amnéziások, de nem mindenki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is játszom a pártutáló mozgalmár szerepét, ellentétben Vágóval, már ha fölfogod miről írtam egyáltalán :)

      Törlés
    2. Ja, azt meg csak mondom, hogy azután lépett ki az LMP-ből, miután Schiffer előterjesztése ellenére az LMP választmánya nem tette bejutó helyre a parlamenti listán. Tán tudtak valamit, amit Te nem, ismét, sokadszor. ;)

      Törlés
    3. biztos, hogy nem tudok mindent. de nem is állítok ilyeneket. Viszont mindenkiben lehet hibát találni, még Benned is kedves Gábor, és ha ilyen ütemben vagdalkozol mindenfelé akkor ne csodálkozz ha magad maradsz.

      Törlés
    4. Elöntötte már a széljobb az OGYM-et? :D Tudod, ha valakinek soha nem jönnek be a tuti gondolatai, demég véletlenül sem, mint Neked, akkor inkább a saját gondolkodógépét kéne reinstallálni...

      Törlés
    5. Ilyet én sohase mondtam, de tudom ez Téged nem zavar. Egy a lényeg: aki kritizálni mer az ellenség.

      Törlés
    6. Annának veled kapcsolatban azt hiszem igaza van kedves Gábor! ,Aki téged kritizálni mer az számodra hamarosan ellenséggé válik. Van ilyen.. No de mivel a híveid ezt nem akarják látni nem mondják a szemedbe. Te pedig csak nekik hiszel.
      Vágó Gábor megítélésében szerintem viszont téved. Van hasonlóság köztetek. Ti "egyéniben" mind a ketten egy dologért kavartok.. :)))

      Törlés
  13. Gábor! Jól látod a helyzetet, a véleményünk közös. A magyar közbeszédből a sok mimóza kigyomlálta az egyenes, szókimondó beszédet. Meg ne sértsem, bántsam, őszinte véleményemmel a mellébeszélőket. Csak kérdezem, az igazság miért lenne sértő? A "demokratikus" politikai elit és a média hallgatása az OGYM-ről, részben ezzel a nyílt beszéddel kapcsolatos. Nincsenek hozzászokva, nem szeretik. Talán hagyni kellene őket a fenébe, boldoguljanak ahogy tudnak. Ne osszuk a jó tanácsokat, nem vevők rá! Csak a sértődés van, az idő és a lehetőség közben tovább megy. Már többször felvetődött, hogy önállóan kell tevékenykedni, előre lépni. Persze ez csak a blog és a facebook kommunikációval nem megy. Vágó Gábor: örvendetes volna egy tékozló fiú megtérése, ha őszinte volna.Ez azonban az eddigiekből nem látszik. 2012,13-ban láttuk Vágó Gabitól a Bajnaiék által kezdeményezett, alapértékek mentén megvalósítandó együttműködés görcsös, merev elutasítását. Jelenleg egy interjúban ki is jelentette, hogy nem az Orbán rendszer leváltása a célja. Hát, akkor miről beszélünk?
    A témához (már,mint a széthúzáshoz, helyezkedéshez):http://face2face.blog.hu/2014/11/29/halado_hagyomany

    VálaszTörlés
  14. Egységben a kétség?

    Nézem, követem a mozgalmakat, keresem a helyet, ahol elő lehet mozdítani ennek a tetves rablóbandának a leváltását, és két fórumot látok: OGYM és Sepherd (avagy 42) !!

    Ez teljesen egybevág a "történelmi" igényekkel és tapasztalatokal. Egy radikálisabb, agresszívabb (a szó jó értelmében), egy nép közeli, aki a rendszerváltás motorja tud lenni és aktív a végrehajtásban, és egy megfontoltabb, előre-tervező, inkább stabilizáló mint megosztó, de nagyon felkészült és tisztességes csapat - aki a rendszerváltás utáni konszolidáción (is) munkálkodik.

    Gábor! Nektek össze kell fogni, így kerek és így egységes a dolog! Most kell félretennetek a rivalizálást! Keressétek egymást A M Í G N E M K É S Ő !

    Hajrá Magyar Köztársaság!

    VálaszTörlés
  15. LMP-nek is ideje lenne már tükörbe néznie.

    VálaszTörlés
  16. Kocsis Máté gazdája, a bosszúálló Pesty Imre volt főpolgármester helyettes, a budapesti FIDESZ választmány vezető és a ma lebukott gyanúsítottá vált Lázár János parancsára ugráltatja és alázza Tarlós István nép által megválasztott főpolgármestert.. Orbán és Lázár János őrjöngve röhög Tarlóson. A feltűnően buta kis ficsúr Kocsis Máté már tébolyultan tisztogat a városházán. Megalázó módon, szégyen szemre kirugdossa a tehetetlennek látszó Tarlós bizalmas hivatali csúcsvezetőit. Kocsisék öt évig tartó óriási lakomára készülnek.

    VálaszTörlés
  17. Gábor Nagyon örülök, hogy Sepherd az OGyM tagja. :) / Nem tudtam. Szoktam olvasni az ő írásait is. / A véleményem teljesen azonos azzal, amit írtál. / Fél órája kapcsolódtam csak be, ma nem voltam itthon sokáig. 2 helyre tudom osztani, mert reggel utazom. :)

    VálaszTörlés
  18. Az OGYM céljaival egyet lehet érteni. Mi az oka annak, hogy eddig nem sikerült tömegeket megmozgatni?
    Mi az oka annak, hogy Gábort nem a média bojkottálja elsősorban (ez csak következmény), hanem a többi civil szervezet.
    Gábor! Meghívtak a tüntetésszervezők a megbeszélésükre? Akiket Te meghívtál, elfogadták és eljönnek szombaton?
    Az, hogy Vágó Gábor olyan amilyen ez egy dolog, de pont Te mondtad egy tüntetés előtt, hogy bár annak van jobboldali kapcsolata, de miután ez egy Orbán ellenes tüntetés, mi azon résztveszünk.

    Akkor egy NAV és korrupció ellenes megmozdulás sikeres szervezőjével nem lehet összefogni?

    Szerintem örülni kéne annak, hogy ugyan személyedet sokan elutasítják, de amit mondasz megfogadják (átveszik, ellopják), mert ez utóbbi miatt fogják szép lassan a személyedet is elfogadni, ha toleránsan utat építesz az elutasítók felé.

    Szólalj meg, ha a téren fejeződik be egy tüntetés, ne a középszerű nép megszólalásai riasszák el az embereket.

    Ha pedig hiteles és népszerű szónokot sikerül meghívni, annak beszédét terjesszük széles körben, hogy lássák, érdemes kijönni a térre. Pláne, ha nem sötétben és későn kell fagyoskodni.

    Bocsánat őszinteségemért, nem kioktatni akarlak, ez csak egy vélemény.

    OGYM részvétele a Világra szóló korrupció elleni tüntetésen
    http://youtu.be/WiNIw3SwE1

    NAV elleni tüntetés Vágó Gábor beszéde:
    http://youtu.be/1BbDV7rUOvU

    VálaszTörlés