2014. szeptember 17., szerda

Ország Gyűlése Mozgalom - OGYM

Na, ez egy speciális írás lesz. Kell ugyanis egy anyag, ami sajtótájékoztatókra, konferenciákra megy, bemutatván a Mozgalmunkat, ott meg a szubjektív írásmód, amit oly nagyon kedvelek, nem lehetséges. Ráadásul ma üzemeljük be saját Hírhálózatunkat is, teszteléshez meg épp jó egy rövid, szikár cucc.




Az Ország Gyűlése Mozgalom (OGYM) Magyarország legdinamikusabban növekvő politizáló civil szervezete. Augusztus 8-án került megalapításra, azóta létszáma 1570 önkéntesre nőtt, aktivistái az egész ország területéről csatlakoznak. A Mozgalom célja az ellenzék Demokrata Minimum köré egyesítése, a demokraták szétaprózottságának, megosztottságának, passzivitásának megszüntetése. A Demokrata Minimum: az Alkotmány és a választási jogszabályok 2010. áprilisi állapotok szerint helyreállítása, ezen alaptörvények "kőbevésése": megváltoztatásuk feles részvételű, kétharmados többségű Népszavazáshoz kötése, hatályba léptetésük után azonnal új, szabad választások kiírása. Az OGYM együttműködik mindazon politikai és civil szervezetekkel, melyek a Demokrata Minimumot elfogadják.


A Demokrata Minimum, mint cél érdekében a Mozgalom nonstop utcai demonstrációkat szervez az egész országban, ezek közül az első az Országgyűlés előtti területen, a Kossuth téren az alapítás pillanata óta működik. A folyamatosan növekvő számú tüntető életkörülményeinek biztosítására adományokat gyűjt, melyeket sátortábor kialakítására és bővítésére fordít. A Kossuth téri állandó tüntetést a Mozgalom a Demokrácia Erődjének nevezi, annak területén minden hét szombatján, délután 5 órakor Demokrata Seregszemle néven naggyűlést tart. További nonstop demonstrációk kerülnek fölállításra Budapest és az ország nagyvárosainak jelentősebb államigazgatási épületeinél: Minisztériumok, Kormány-, és Polgármesteri Hivatalok, Ügyészség, Adóhivatal. Az elérendő cél az ország területén megkerülhetetlen módon, terepen jelezni a demokrata ellenállás létét és erejét Orbán Viktor autokrata hatalomgyakorlásával szemben.


A Mozgalom alapítója és vezetője Dr. Szabó Gábor, fogorvos 1998-tól Budapest 8. kerületének vezető liberális politikusa, pártjának, az SZDSZ-nek 2010-es gyakorlati megszűnését követően politizáló civil. A Mozgalom blogjának, a Tuareg-nek egy bejegyzéséből indult el, és az abban leírt célokat és módszereket valósítja meg. 2012 óta ellene az Orbán Rendszer koncepciós eljárásokat folytat, minden eredmény nélkül: 47 feljelentés, házkutatás, négyszeri rabosítás, állandó személyes és elektronikus megfigyelés mutatják meg a Fidesz által létrehozott Pártállam valódi arcát. A Mozgalom minden hónap végén titkos szavazással dönt vezetőjének személyéről, így biztosítja működésének demokratikus mivoltát. A Mozgalom jelmondata:

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


14 megjegyzés:

  1. Szoval akkor ez az elsö, terjesztesre szant hir. Jo! "Csak" megosztast kertek, vagy masoljuk at a szöveget a sajat uzenöfalunkra?
    [En sem vagyok nagy tudora a gepnek, hasznalom, amennyire tudom... Ezert is egy erthetö hasznalati utasitas -- a terjesztes modjarol -- is jol jönne a cikk melle. Facebook elerhetöseg a munkahelyemen le van tiltva, igy reszemröl akcioba csak este tudok lepni... Erdemes lesz lassan egy okostelefonra beruhaznom?:) ]
    KOrsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megosztod az idővonaladra, azzal megjelenik az ujdonságaid (üzenőfal) között és belekeről a hirfolyamodba. Ez a cél. Tehát nem kell külön másolnod, oszd meg oszt jónapot!
      Egyelőre.

      Törlés
    2. Köszönöm. Nem szoktam megosztani semmit, igy ez legalabb az en ismeröseim köreben ujdonsag lesz a reszemröl -- figyelemfelkeltö is, remelem... :)

      Törlés
  2. Gábor!
    Az a helyzet, hogy én már két hete jelentkeztem a facebook csoportba, aztán azóta sem történt semmi...
    Az odáig rendben van, hogy a fenti cikket megosztom, és? Visszajelzés, reakció?
    Szóval úgy gondolom, hogy ezer más sokkal fontosabb dolgod mellett kicsivel több időt kéne szánni a kommunikációra.
    Hajrá OGYM!

    VálaszTörlés
  3. Szép napot Mindenkinek!
    Végre elindult és dübörög a kommunikáció..............
    Hajrá OGYM!

    VálaszTörlés
  4. Az RTL-lel lenne igazan terjesztve!! Miert nem probaljatok meg OTT IS!!!

    VálaszTörlés
  5. Elismerés a bátor szervezésért,most rajtunk áll hazánk sorsa. Elég volt a némaságból és a nép megnyomorításából.. Terjesszük amennyire lehetséges,hogy mindenhova eljusson a mozgalom léte és merje kimondani a "kis ember" is az igazát.

    VálaszTörlés
  6. Valóban jó volna, ha a médiába is meghívnák Gábort!

    VálaszTörlés
  7. A mag íme elvetetett,szárba szökkent!A hajtást, nem hogy fává segítenének nőni,inkább hajtást nyesegetnek róla,hogy osztódjon,mint a pártok alapításának lehetősége volt.Nem az összefogás,hanem a gyenge hajtások TALÁN CSERJÉVÉ növesztése folyik - jó magyar szokás szerint!Maradunk a fánál,hogy majd lombjai alatt összegyűljön az bő két millió ember,és ledöntsük vele Orbán hatalmát!

    VálaszTörlés
  8. Ezt is bele kell majd venni a kommunikációba, az alapvetésbe:
    http://nol.hu/velemeny/a-diktatura-hosszu-jovoje-1486749

    VálaszTörlés
  9. Üdv. itt!

    A Demokrata Minimumhoz:
    - (...) az akkori választási törvényekkel együtt,
    Nem szeretnék újra 386 nyomkodórobotot (majmot) látni a parlamentben. Véleményem szerint egy képviseleti demokráciában nem emelhetünk pártfegyelmet és pártutasítást az egyes képviselők választási körzete alapján kialakított álláspontja fölé! Mindaddig pedig, míg a képviselő nem a választóit, hanem a pártot képviseli, nincsen rá szükség.
    - (...) Népszavazáshoz kötése,(...)
    A népszavazás egy jó (bár drága) demokratikus eszköz volna, ha az emberek képesek lennének az eléjük tárt kérdésekben tájékozódni (és lehetőségük is volna), valamint felfognák, hogy az adott döntés milyen következményekkel jár(hat). Sajnos azonban ezek egyike sem igaz általánosan, így a minimum, hogy a szavazást szellemi cenzushoz lenne szükséges kötni. Minden jogképes állampolgár szavazhatna (LEHETŐLEG ÜGYFÉLKAPUN KERESZTÜL), azonban egy a szavazás témájában kitöltött kérdőívet követően. Ez felméri a polgár tájékozottsági szintjét és anélkül szűri ki a sültbolondokat és kilóra megvett szavazókat, hogy ők tudnának róla a szavazás pillanatában. A szavazás lezárultakor pedig megérkezik a visszaigazolás, hogy sajnos a szavazata nem lett figyelembe véve, méghozzá ezért és ezért...
    Gondoljunk a 300 Ft-os szavazásra, hogy mi ment előtte, vagy pl. a magánnyugdíjpénztári pénzek kapcsán megmutatkozó ismeretdeficitre, amit a nyilatkozók alacsony száma remekül indikál.

    VálaszTörlés