2014. május 9., péntek

Mikor a Jobbik megveri az MSZP-t

Széplelkek a továbbiakban bele se olvassanak az írásaimba, nem nekik szólnak. Egyre inkább az az érzésem, hogy a balos aktivisták jelentős része képtelen a racionális gondolkodásra, fölépített magának egy vágyálmot, és abból csak akkor jön majd ki, ha elviszik. Vagy akkor se.




Takarítsuk meg egymásnak a továbbiakban azokat a tiszteletköröket, hogy én leírok politikai törvényszerűségeken alapuló jövőbeni eseményeket, amik aztán az esetek zömében bekövetkeznek, és mihelyt elkövetkeztek, kezdhetjük újra a mókuskerekezést. Az MSZP hulla, csókolom, a legnagyobb akadálya a Fidesz elűzésének a Szegfű, és aki ezt képtelen belátni, azzal nem vagyunk vitapartnerek, bocs. Százszor, százféle módon próbáltam elmagyarázni összefüggéseket, sokan megértették szerencsére, de akik ennyi erőfeszítés után is képtelenek a 2+2=4 szintű minimálösszefüggés fölismerésére, azokról mostantól lemondok. Szevasztok.

Na, akkor értelmes emberek között maradva innentől, beszéljünk a valóságról. Orbánt 2018-ban csak olyan politikai erő tudja legyőzni, amelyikről a választók elhiszik, hogy nem vesz részt a közös pártmutyizásban. Római példát hozva: a jelenlegi politikai osztály a Nép számára a patríciusok gyülekezete, az nyer legközelebb, aki képes lesz a plebejus szellemet bevinni a politikába. A szar az, hogy ebben a Jobbik áll a legjobban. Nem volt még hatalmon, nincsenek emiatt komoly korrupciós ügyei, és ha valaki valóban megpróbálja megérteni, hogy miért is erősödtek meg a Vidéki Magyrországon, akkor rájöhet, hogyha villámgyorsan nem állítunk velük szemben egy másik plebejus alternatívát, akkor letarolják a vidéket.


Ha valaki belegondolt, mi történt a köpködös Gaudival, akkor rájött: a Jobbik megkezdte az elszakadást a széljobbtól. Szépen komótosan elkezd alkalmazkodni szavazóbázisához. Rossz hírem annyi, hogy az a szavazóbázis nem náci, csak az aktivistáik zöme és a háttércsatolmányaik azok. Vona okos fiú, tanult Orbántól: elkezdett lassan középre evezni, és ha nem vigyázunk, egykét éven belül el fogja foglalni a baloldalt, éppúgy, ahogy Orbán tette annak idején a jobbra fordulj mechanizmussal. A széljobb majd hüppög egy kicsit, alapítanak maguknak egy mégújabb pártot, a mostani feketeruhások majd megint megpróbálkozhatnak átlépni az 5%-os küszöböt, és nagyjából ennyi. Ja, ugyanis a köpködős Gaudit kivágták, mint macskát az ajtó elé.

Fölhívom arra a figyelmet, hogy a Jobbik programja néhány erőszakos pont kivételével egy baloldali program. Arra is, hogy a vidéki szavazóik jó része szintén a baloldaltól ment hozzájuk. És ügyes taktikázással és jó időzítéssel elérték, hogy vidéken eleve nem tartják Őket náciknak, és vigyázni fognak rá, hogy ne is tartsák Őket annak. Vona pontosan tudja, hogy Orbánt a baloldalról lehet leváltani. Azt is pontosan tudja, hogy perpillanat nincs erős baloldali párt. Nem fog senkivel közösködni az önkormányzati választáson, ellenben egyre inkább az Orbánt leváltani akaró erő pozíciójába fogja magát manőverezni. És miközben a még épp bejutó MSZP önkormányzati képviselők szokás szerint azzal lesznek elfoglalva, hogy minél több bizottsági, felügyelőbizottsági és tanácsadói állást kunyeráljanak el a Fidesztől látszatellenzéki magatartással fizetve értük, addig a Jobbik minden szinten radikálisan, és megvesztegethetetlennek tűnve fog nekiesni a Fidesznek.


Az EP választáson oly simán fogja a Jobbik megverni az MSZP-t, mint a LEGO-n közlekedő talajgyalu. Nincs különösebb jelentősége, az MSZP majd mégjobban összezár, amíg legalább ketten vannak, addig ezt fogják tenni. Az egyetlen kérdés az lesz, hogy mihez kezd majd a DK az EP választás után. Az egyetlen olyan politikai erő, amiben a tisztesség és az aktivitás elégséges lehet a baloldal visszafoglalására, feltéve, hogy fölfogja valós küldetését. Vagy képes lesz a DK egy ugyanolyan önálló és rendszerellenzéki pozíciót fölvenni, mint amire a Jobbik törekszik, vagy kimúlik. Vonáéknak idő kell még, míg finoman átmanőverezik magukat a baloldalra. De ez egy év, nem több. És Ők mindenkitől távolságot fognak tartani, hisz elemi érdekük bemutatni, hogy vannak Ők, mindenki más meg az Azok. Ezt csak egymódon lehet megakadályozni: ha a DK ugyanígy tesz. 

Orbánt csak önálló, rendszerellenzéki, plebejus politikával lehet legyőzni. Ezen az úton bármely párttal összeszövődni taktikai okokból, az helyrehozhatatlan hiba. A Jobbik a politikai elit egészét fogja támadni, és sikerrel, a DK-nak ugyanezt kell tenni. Aki nem hiszi, nem hiszi, tessenek majd nézni a Jobbik mozgását, és majd az EU választási eredményeit. És aztán villámgyorsan elgondolkodni, és kilépni a jelenlegi balos keretrendszerből, mielőtt azzal együtt süllyed el. Vagy a DK, vagy a Jobbik, ennyi marad a kérdés.

Jó választ kéne adni.


11 megjegyzés:

  1. na kérem lehet gondolkozni

    VálaszTörlés
  2. Bizony, erről van szó.
    Arról ugyan nem vagyok meggyőződve, hogy a Jobbik tényleg szembe megy majd a Fidesszel és őket is támadni fogja, de a többivel teljesen egyet értek.

    VálaszTörlés
  3. Egy megalapozott részletes program magyarázata és végrehajtása mindig nehezebb, mint jelszavakat kiabálni. Ráadásul az a demokratikus ellenzék részéről általában szakemberek indokolják a döntéseket, ami csak az értő füleknek mond valamit, és nem az átlagos vagy attól is kevesebb ismerettel rendelkező laikusnak. Ebből az következik, hogy az átlag polgárok nem mindig értik meg a közlendőket. Ezzel megkönnyítik a JOBBIK és a kormány helyzetét is, mert ilyen körülmények között a híveik és a tájékozatlanabb emberek naponta kapják és nyelik a demagóg szöveget, mint kacsa a nokedlit. nagyon egyszerű azt mondani, hogy sok baj van, amit csak mi tudunk megoldani, de se a kormány se a JOBBIK arról nem beszél, hogy mit tennének. A kormány azért nem készít programot, mert akkor be kellene vallani, hogy ma milyen helyzetből indul. Ezt nem követi el, mert akkor az is kiderülne, hogy a használatos mutatók - érzelmi és gazdasági -többsége rosszabb, mint 2010-ben. A velük baráti viszonyt ápoló ellenzéki pártnak nincsenek megoldási javaslatai. Nem az ellenzéket kell kritizálni, mert az nem vezet megoldáshoz. Ön is úgy tesz mintha az ellenzék lett volna vagy lenne hatalmi pozicióban és az ellenzék tettein fanyalog. Mit tehettek volna média háttér nélkül egy baksisért minden értelmes dologgal szembe menő áruló újságírói és értelmiségi tömeggel. Azt várom el, legalább a gondolkodó kisebbségtől, hogy ötleteket adjon, segítse a demagógia és a populizmus elleni küzdelmet. A hatalomban levőkkel elnézőnek lenni és kritizálni a jószándékú eszköztelent a stílus és a módszerei miatt, az csak oda vezethet, hogy a Kádár korszak legrosszabb hagyományai élednek újjá és évtizedekre határozzák meg a jövőnket. Arról kell beszélni, hogy mit tett a mostani hatalom, mit várunk el tőle vagy ha nem azt teszi, akkor az ellenzéket kell támogatni talán feltétel nélkül.
    "Fölhívom arra a figyelmet, hogy a Jobbik programja néhány erőszakos pont kivételével egy baloldali program." Ez nem igaz, mert csak a helyzetértékelés még nem program, mint ahogy az sem, hogy mi majd megoldjuk a problémákat, mert a korábbi kormányok bármilyen oldaliak is voltak csak a hatalommal foglalkoztak és a zsebeiket tömködték. Mi még szüzek vagyunk állítják, holott minden tettük azt vetíti előre, hogy még rosszabb lesz, ha ők következnének.

    VálaszTörlés
  4. hát ha a jobbik lesz az ellenzéki alternatíva, akkor remek, orbán felépítette saját maga ellenzékét, így aztán mindent remekül kézben fog majd tartani...
    azért hagy ne legyen már orbánnak ekkora hatalma (na meg esze)

    VálaszTörlés
  5. http://jobbik.hu/programunk
    gazdasági program:
    -- A Jobbik visszaállítja a többkulcsos, sávos személyi jövedelemadót, a legalacsonyabb jövedelmi sáv 12% lesz, a jelenlegi 16%-osnál magasabb terhelés az átlagjövedelmek kétszeresénél fog belépni.
    Az alapvető élelmiszerek áfáját 5%-ra csökkentjük, ezzel is segítve az átlagosnál alacsonyabb jövedelmű családok helyzetét.
    Megtartjuk, illetve szükség szerint kibővítjük a különadókat, viszont meg fogjuk akadályozni azt, hogy ezeket a terheket továbbterheljék a lakosságra.
    Egyszerűsítjük az adóbevallás rendszerét, a gazdaság kifehérítésével szélesítjük az adózók körét, ügyelve arra, hogy a hatóságok ne vegzálhassák feleslegesen a tisztességes vállalkozókat és cégeket.
    Segítséget nyújtunk a hazai kis- és középvállalkozásoknak: felső határt szabunk a 200 millió forint alatti árbevételű cégek összadójának, kiterjesztjük az átalányadózást, a közbeszerzések során előnyben részesítjük a magyar vállalkozásokat. A KKV-k állami támogatása érdekében létrehozzuk: A KKV Bankot, a Nemzeti Faktorcéget, a KKV Lízinget és az Állami Garanciakeretet.
    A Nemzeti Bankot valóban nemzetivé tesszük, megszüntetjük a bankok kötelező jegybanki tartalékára fizetett kamatot, így 30 milliárd forint éves kiadástól mentesítve az adófizetőket.
    --
    és végig mehetünk a programjuk minden elemén
    Ha viszont megnézzük az összefüggéseket, akkor bizony baloldali programhoz a szó klasszikus értelmében nincs köze--mert nem akar kapitalizmus, mint terelési módot meghaladni megváltoztatni stb.
    a mai baloldalon viszont éppen ez okozza a törésvonalat. /egyébiránt SZERINTEM ennek tisztázatlansága okozza a mondanivaló hiányt :) /
    Egyébiránt ezen az íráson érdemes elgondolkozni!

    VálaszTörlés
  6. Jó cikk, azzal mindenképp egyetértek, hogy a rendszerváltás óta történő "maffializálódásban" az mszp, szdsz, stb. közel ugyanannyira benne van, mint a fidesz, de! Hogy a jobbik baloldali párttá akarna válni?! Középre tart, mert belátta, hogy csak zsidózással, cigányozással még úgy sem kerülhet a húsosfazék közelébe, hogy a nép egyre butul és aljasodik a massziv nyomor következtében. De egy keresztény, rasszista, homofób, a magyarkodás legrosszabb válfaját bemutató tömörülést balosnak nevezni elég fura. És Gyurcsány az a személy aki a néphülyités egyik legfőbb bástyáját nyiltan meg meri nevezni, a keresztény dogmák és velejéig romlott egyházaik. A haladás elengedhetetlen feltétele, hogy a kereszténység visszakerüljön oda, ahova való, a templomokba(idővel meg a kukába remélhetőleg). Nem véletlen, hogy a két legsötétebb erő (fidesz, jobbik) szinte verseny űz a kereszténykedésből.

    VálaszTörlés
  7. Végre egy olyan írás, ami jobban összpontosít a jövő problémájára. Kicsit untam már a ki kivel miért és mennyit. A kérdés számomra az, hogy a fidesz meddig engedi ki a pórázt. Szerintem van annyi lap a kezében, hogy kellő időben (mikor már saját pozícióját látja veszélyben) megfelelő ügyekkel, dokumentumokkal lábhoz parancsolja a jobbikot. Kérdés, hogy nem számolja-e el magát. A baloldal, ami valójában nem baloldal, hanem demokratikus oldal, munkája arra elég kell, hogy legyen a 4 év alatt, hogy stabil 15-20 százalékos oldal maradjon(lmp nélkül). ha elszabadulnak a rottweilerek, akkor viszont baj lehet, ha addig nem válnak cuki kölyökvizslákká.

    VálaszTörlés
  8. Nem az számít, hogy hányan szavaztak- sőt az sem hogy ki nyert azon-hanem az, hogy hány ember aki tudta - kire, miért szavazott, és hogy becsületesen vagy aljasul dolgozik az uj hatalom! Az állampolgárság nem szerencsejáték, ahol el kell találni a kollektív szelvényen a főnyereményt- hanem egész életen át tartó személyes felelősség a Hazáért, és Holnapért! Nem elég kitölteni az X-et- hanem el kell szenvedni a hibáinkért a büntetést. Okulj, hogy bölcsebb légy- míg szabad vagy! Máskép marad a partalan hülyeség :-(

    VálaszTörlés
  9. Gábor maximálisan egyezik a véleményünk :-)

    VálaszTörlés
  10. Számomra - és azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen- az Együtt sokkal hitelesebb politikai erő, mint a DK.

    VálaszTörlés